MZ Babića bašča

Priprema za asfaltiranje ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca

Projekat sanacije 176 metara ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca, u mjesnoj zajednici Babića-bašča, ulazi u završnu fazu.

Sanacija ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca

U toku je sanacija ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca, u mjesnoj zajednici Babića-bašča...

Postavljena prva solarna stabla u Starom Gradu

Na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović i u neposrednoj blizini Vijećnice postavljena su dva solarna stabla koja će koristiti sunčevu energiju za osvjetljavanje okolnog prostora, ali i služiti kao solarni punjači mobitela, tableta i drugog.

Izgrađen kameni podzid u ulici Muje Hrnjice

Završeni su radovi izgradnje kamenog podzida u ulici ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8 (MZ Babića bašča), a ispod zida je urađena i nova kaldrma.

Pri kraju obnova kamenog podzida i kaldrme u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u završnoj fazi je izgradnja kamenog podzida i kaldrme, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

Izrada kamenog podzida i uređenje starog puta u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u toku je izgradnja kamenog podzida...

Održan sastanak u MZ Babića bašča

U prostorijama mjesne zajednice Babića bašča, koja je sinoć bila ispunjena do posljednjeg mjesta, održan je sastanak građana i rukovodstva Općine Stari Grad, predvođenog općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Sutra sastanak sa građanima MZ Babića bašča

Pozivaju se građani mjesne zajednice Babića bašča da dođu na sastanak sutra, 27. februara, u 19:30 sati, u prostorije te mjesne zajednice u ulici Maguda 1 gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Nova oborinska kanalizacija i izmještanje niša za kontejnere na Alifakovcu

U toku je projekat izrade nove oborinske kanalizacije pored kaldrmisanog stepeništa na Alifakovcu, te izmještanje niša za kontejnere koje su narušavale izgled ovog historijskog lokaliteta.

Uveden video nadzor u Aleji ambasadora

Završeno je postavljanje video nadzora na popularnom starogradskom šetalištu – Aleja ambasadora. Video nadzor je instaliran na Darivi, na Bentbaši – kod terena za mali fudbal i na Kozijoj ćupriji, čime su pokriveni svi ulazi u Aleju ambasadora…

Pet ambasadorica zasadilo svoje lipe

U poznatom starogradskom šetalištu Aleja ambasadora, svoje lipe su danas zasadile ambasadorica Republike Bugarske Avgustina Tzvetkova-Karabasheva, ambasadorica Arapske Republike Egipat Hala El Bishlawy, ambasadorica Švicarske Konfederacije Andrea Rauber Saxer, ambasadorica Republike Indonezije Amelia Achmad Yani, te rezidentna koordinatorica UN/UNDP misije u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu.

Nova kaldrma kod mezarja Alifakovac

Općina Stari Grad nastavlja sa očuvanjem jednog od svojih simbola – kaldrma, a u tom cilju u sanaciju kaldrme stepeništa i platoa na Alifakovcu uloženo je oko 99.000 KM.