MZ Ferhadija

Otvara se Društveni centar Općine Stari Grad

U općinskoj poslovnoj zgradi Kvadrant XII (ulica Mula Mustafe Bašeskije 7), gdje se nalaze prostorije Vijeća mladih Stari Grad, trenutno se radi adaptacija prostorija, a sve u cilju smještanja novog Društvenog centra Općine Stari Grad.

U petak “Disco veče na ledu” na Starogradskoj bajci

Starogradska bajka i Rinostop Hot klizalište pozivaju vas na “Disko veče na ledu”. Uz najveće disco hitove svih vremena, kližite, družite se i uživajte.

Večeras "Starogradska bajka" i "Jedne noći u decembru"

Večeras u 18:00 sati, na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović, upriličit će se otvorenje projekta "Starogradska bajka" realizovano u saradnji sa Udruženjem "Čuvari tradicije.

„Starogradska bajka“ je otvorena!

Na centralnom starogradskom Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović svečano je počeo dugo očekivani i najavljivani projekat „Starogradska bajka“ koji će pružiti mnogo radosti i lijepih trenutaka svim građanima u sljedeća dva mjeseca.

Sjećanje na Kemala Montena živi u Starom Gradu

U najljepšoj ulici u glavnom gradu BiH, Štrosmajerovoj ulici, svečano je otvorena izložba „Jedne noći u decembru“ kojom se obilježava 70 godina od rođenja šansonjera, pjesnika, omiljenog bosanskohercegovačkog i ex jugoslovenskog kantautora Kemala Montena.

Izložba „Jedne noći u decembru“

Najljepša ulica u glavnom gradu BiH, Štrosmajerova, u srijedu će (26. decembra, 2018. godine) na sebi svojstven način ispisati historiju onog što Sarajevo čini gradom, a to su ljudi.

Položeno cvijeće na mjestu masakra ispred OŠ „Safvet-beg Bašagić“

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo danas je učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća odala počast ubijenim građanima ispred Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ (na raskršću ulica Gimnazijska i Obala Kulina bana).

Jedinstveni izum – mobilna kesten pržionica u Starom Gradu

Na najpoznatijem starogradskom Trgu oslobođenja -Alija Izetbegović građani mogu kupiti oguljeni pečeni kesten iz unikatne mobilne pržionice kestena, koju je osmislio i napravio Bišćanin Husein Kićanović.

Počeo 11. Dječiji festival "Hajde svijete budi dijete"

Prigodnim programom i predstavom u Centru za kulturu Jelićeva u Sarajevu počeo je ove godine 11. Dječiji festival "Hajde svijete budi dijete".

Od dobre ideje do dobre poslovne priče

Danas se na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović sa svojim promotivnim štandovima predstavljaju 22 osobe iz Starog Grada koji su uz pomoć Općine, Fondacije „Infohouse“ te međunarodnih partnera pokrenuli i osvarili pozitivne poslovne priče. Sajam posjetite danas do 18:00 sati.

Sutra sajam „Od ideje do biznisa“ na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović

Fondacija Infohouse u okviru pograma „Start-up Općine Stari Grad“ organizuje jednodnevni sajam na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović.

Svečano obilježena godina rada Centra za zdravo starenje

Centar za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad danas je u svojim prostorijama proslavio prvu godišnjicu rada. Uz brojne korisnike, slavlju su prisustvovali načelnici općina Stari Grad i Centar, Ibrahim Hadžibajrić i Nedžad Ajnadžić.