MZ Kovači

Izvode se radovi na sanaciji ulice Kasima efendije Dobrače

U toku je sanacija ulice Kasima efendije Dobrače, u dužini od oko 170 metara. Nakon što je uklonjena oštećena asfalta površina, radi se priprema tamponske podloge.

Sanirane kišama uništene ulice Širokac i Vratnik mejdan

Nakon što su nezapamćene padavine ovog ljeta u potpunosti uništile dijelove ulica Širokac i Vratnik mejdan, Općina Stari Grad je zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo izvršila njihovu sanaciju, za šta je izdvojeno oko 333.000 KM.

Počela sanacija ulice Kasima efendije Dobrače

Počela je sanacija ulice Kasima efendije Dobrače, u dužini od oko 170 metara...

U završnoj fazi projekat sanacije ulica Širokac i Vratnik mejdan

Sanacija ukupno 525 metara oštećenih ulica Širokac i Vratnik mejdan je pri kraju, a ostalo je još postavljanje završnog sloja asfalta u ulici Širokac.

Obilježeno 15 godina od smrti Alije Izetbegovića

Brojne delegacije i građani, uključujući i predstavnike Općine Stari Grad, su na Šehidskom mezarju "Kovači" obilježili 15 godina od smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Pripreme za asfaltiranje ulice Širokac

Veliki i zahtjevan projekat sanacije ulice Širokac i dijela ulice Vratnik mejdan, ukupne dužine 525 metara, odvija se planiranom dinamikom...

Postavljen prvi sloj asfalta na dijelu ulice Vratnik mejdan

Postavljen je prvi sloj asfalta u ulici Vratnik mejdan, iznad Kapi kule u dužini od 150 metara, potvrđeno je u Službi za investicije, plan i analizu Općine.

Jutros počela sanacija oštećenih ulica Širokac i Vratnik mejdan

Nakon što su obilne padavine ovog ljeta u potpunosti uništile dijelove ulica Širokac i Vratnik mejdan, Općina Stari Grad je zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo krenula je u projekat njihove sanacije.

Normalizovano odvijanje saobraćaja u ulici Kračule

Radovi na sanaciji granitne kocke u ulici Kračule (kod Konzuma) su završeni i time normalizovano odvijanje saobraćaja u pomenutoj ulici.

Gradi se novi parking na Kovačima

U toku je izgradnja parkinga na Kovačima broj 61 i 63, na mjestu na kome je Općina prošle godine uklonila ruševni objekat.

Izgrađen zid u ulici Nadmlini dužine 12 metra

Novi kameni potporni zid, dužine 12 metra izgrađen je u ulici Nadmlini, u mjesnoj zajednici Kovači...

Sanira se potporni zid u ulici Nadmlini

Počeli su radovi na sanaciji kamenog potpornog zida u ulici Nadmlini broj 11, na Kovačima...