MZ Kovači

U toku izgradnja sportskog igrališta na Kovačima

U ulici Nadmlini u naselju Kovači u toku su radovi na izgradnji sportskog igrališta, za čiju je realizaciju izdvojeno 86.000 konvertibilnih maraka...

Gradi se sportsko igralište na Kovačima

U ulici Nadmlini u naselju Kovači počeli su radovi na izgradnji sportskog igrališta, za čiju je realizaciju je izdvojeno 86.000 konvertibilnih maraka.

Sutra izbor najboljeg idejnog rješenja dizajna solarnog stabla

Nakon javnog poziva studentima Univerziteta u Sarajevu za izbor najboljeg idejnog rješenja dizajna solarnog stabla i urađene tehničke evaluacije pristiglih idejnih rješenja u uži krug izbora ušlo je šest najboljih rješenja dizajna solarnog stabla.

Postavljen prvi sloj asfalta u ulici Ploča na Vratniku

Postavlja se prvi sloj asfalta u ulici Ploča na Vratniku, na površini od oko 1.000 metara kvadratnih, potvrđeno je u Službi za investicije i komunalne poslove Općine.

Postavljena glavna vodovodna cijev u ulici Kovači

Zamijenjena je glavna vodovodna na dijelu ulice Kovači gdje se radi rekonstrukcija – pješačka zona i ubrzo se nastavlja sa postavljanjem kocke, koja predstavlja zaštitni ambijent te lokacije.

Sanacija ulice Ploča odvija se planiranom dinamikom

Sanacija ulice Ploča, gdje se radi na ukupnoj površini od 1.000m2, odvija se planiranom dinamikom. Iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove Općine potvrđeno je da se radi postavljanje ivičnjaka.

U ulici Kovači – pješačka zona, mijenjaju se vodovodne instalacije

U ulici Kovači – pješačka zona, u toku je postavljanje nove vodovodne mreže. Radovi na rekonstrukciji ovog dijela ulice počeli su u martu, ali su privremeno obustavljeni zbog kvara koji je ustanovljen na glavnoj vodovodnoj cijevi.

Završena ulica Kasima efendije Dobrače

Asfaltirana je ulica Kasima efendije Dobrače, u dužini od oko 170 metara...

U ulici Kovači pukla je glavna vodovodna cijev

U ulici Kovači, gdje je prije dvadesetak dana počela sanacija, radovi su jučer djelimično obustavljeni zbog pucanja glavne vodovodne cijevi...

Počela sanacija ulice Ploča, djelimična obustava saobraćaja

Projekat sanacije i rehabilitacije ulica Kovači i Ploča nastavljen je radovima u ulici Ploča gdje je već uklonjena kocka i izvedeni pripremni radovi…

Kvar na vodovodnim instalacijama u ulici Kovači bit će hitno otklonjen, ekipe rade na terenu

Radovi na sanaciji ulice Kovači odvijaju se otežano usljed većih količina vode koja se pojavila na gradilištu…

U toku sanacija ulica Kovači i Ploča

Sanacija ulica Kovači i Ploča, na dionici od Čekrčijine džamije do Muzeja Alije Izetbegovića u dužini od 515 metara je u toku...