MZ Ferhadija

Betonirana ploča u Štrosmajerovoj ulici, uskoro popločavanje

U Štrosmajerovoj ulici u centru Starog Grada, čiju sanaciju i rehabilitaciju Općina Stari Grad i Direkcija za puteve KS finansiraju sa 550.000 KM, prethodnog vikenda postavljena je betonska podloga na koju će se postavljati granitne ploče.

Stari Grad domaćin Sajma zapošljavanja: Načelnik Hadžibajrić obišao poslodavce/učesnike

Na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović danas se održava Sajam zapošljavanja i poduzetničkih incijativa na kojem učestvuje veliki broj poslovnih subjekata koji predstavljaju svoje kompanije i potrebe za zapošljavanjem novog kadra...

Štrosmajerova - priprema podloge za betoniranje ploče

U ulici Štrosmajerova završava se zamjena podzemnih instalacija, te je uporedo s tim počela piprema podloge za betoniranje ploče...

Počela sanacija trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije – desna strana

Sanacija trotoara s desne strane ulice Mula Mustafe Bašeskije, iz pravca tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale, počela je danas u posebnom vremenskom terminu od 00:00 do 05:00, s obzirom da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici.

Štrosmajerova: Završava se zamjena podzemnih instalacija

U ulici Štrosmajerova završava se zamjena podzemnih instalacija. KJKP“Vodovod i kanalizacija“ trenutno vrši spajanje pojedinačnih priključaka.

Zamjena podzemnih instalacija u ulici Štrosmajerova

U ulici Štrosmajerova u toku je zamjena podzemnih instalacija BH Telecoma, Elektrodistribucije i Sarajevogasa, potvrđeno je iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove...

Štrosmajerova: Pripreme za zamjenu vodovodnih instalacija

U ulici Štrosmajerova u toku ove sedmice izvršeno je uklanjanje stare podloge i oštećenih ploča...

FOTOVIJEST: Uklanjanje ploča u ulici Štrosmajerova

Počelo je uklanjanje ploča u ulici Štrosmajerova u kojoj se radi sanacija na dijelu od spoja sa Ferhadijom do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki. Pogledajte fotografije...

Počela priprema gradilišta u ulici Štrosmajerova

Danas su počele pripreme i ograđivanje gradilišta za sanaciju ulice Štrosmajerova, od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki.

Sutra počinje sanacije ulice Štrosmajerova

Sanacija pješačke zone u ulici Štrosmajerova – od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki, počet će u subotu, 14.septembra, potvrđeno je iz općinske Službe za investicije i komunalne poslove, zadužene za ovaj projekat.

Zgrada Općine: Radovi iznad glavnog ulaza u Objekat A

Nastavlja se rekonstrukcija administrativnog sjedišta Općine Stari Grad, u ulici Zelenih beretki.

Obilježena druga godišnjica Centra za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar

Svečano je obilježena druga godišnjica otvaranja Centra za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar pred velikim brojem korisnika i gostiju.