MZ Babića bašča

Završna faza iluminacije Aleje ambasadora

U toku su radovi koji će finalizirati planiranu iluminaciju poznatog starogradskog šetališta Aleja ambasadora, a osvijetit će pješačku stazu i table sa imenima ambasadora koji su posadili svoje lipe.

Napreduju radovi sanacije kaldrme na Alifakovcu

Građevinski radovi na sanaciji kaldrmisanog stepeništa i platoa u blizini mezarja Alifakovac idu u skladu sa planiranom dinamikom.

U toku sanacija kaldrmisanog stepeništa i platoa na Alifakovcu

Počeli su radovi na sanaciji kaldrmisanog stepeništa i platoa u blizini mezarja Alifakovac, što će dodatno uljepšati ovaj lokalitet, a projekat finansira Općina Stari Grad sa oko 99.000 KM.

U završnoj fazi izgradnja igrališta na Alifakovcu

Pri kraju je izgradnja kombinovanog dječijeg i košarkaškog igrališta na platou Babića bašča, ukupne površine od skoro 300m2...

Na Darivi održan penjački memorijal „Adnan Ćatić Ćata“

Proteklog vikenda na lokalitetu Dariva – Aleja ambasadora, uspješno je organizovan međunarodni penjački memorijal „Adnan Ćatić Ćata“, a svečano ga je otvorio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić...

Održan ribarski turnir na Bentbaši

: U čast nekadašnjeg predsjednika skupštine Sportskog ribolovnog društva „Miljacka“ Nijaza Šabanovića, proteklog vikenda na ovoj rijeci održan je memorijalni turnir u lovu pastrmke, a takmičare je posjetio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Održani skokovi na Bentbaši

Pred velikim brojem gledatelja proteklog vikenda održani su 4. Međunarodni skokovi u vodu „Sarajevo Bentbaša 2018“, pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad i drugih donatora, a najbolji skok je izveo Banjalučanin Igor Arsenić...

U Starom Gradu počela izgradnja još jednog igrališta – četvrtog od ove godine

Na platou Babića bašča počela je izgradnja kombinovanog dječjeg i košarkaškog igrališta koje će se prostirati na površini od skoro 300m2.

Pri kraju izgradnja sportskog terena „Bijela bašča“

Izgradnja sportskog terena „Bijela bašča“ na Mihrivodama ušla je u završnu fazu, a trenutno se radi iscrtavanje terena...

Završena revitalizacije historijskog puta do Kozije ćuprije

Završena je revitalizacija historijskog puta do Kozije ćuprije, a radove koji su izvedeni danas je obišao načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić sa saradnicima.

Završena sanacija Vrela života, radi se pristupni put

Projekat revitalizacije historijskog puta do Kozije ćuprije odvija se planiranom dinamikom…

Počela revitalizacija historijskog puta od Bentbaše, preko Šehove korije, do Kozije ćuprije

Općina Stari Grad počela je projekat revitalizacije historijskog puta do Kozije ćuprije, lijevom obalom Miljacke…