MZ Bistrik

Dom zdravlja Stari Grad : Donirana tri inhalatora za djecu, uskoro popravka centrale

Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić posjetio je danas Dom zdravlja Stari Grad gdje ga je primila direktorica ustanove dr.Samira Ahmetović.

Donirana sportska oprema učenicima OŠ „Edhem Mulabdić“

Učenici starogradske OŠ „Edhem Mulabdić“ će od ove školske godine na časovima tjelesnog i zdravstvenog odgoja koristiti nove lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

U ulici Bistrik potok zamijenjeno 80 metara stare kanalizacione mreže

Prema planiranoj dinamici i bez ikakvih poteškoća odvijaju se radovi na zahtjevnom projektu rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže, na dionici od ulice Bistrik potok do raskrsnice sa ulicom Balibegovica.

Radi se rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže na Bistriku

U toku su radovi na rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže,na dionici od ulice Bistrik potok pa do raskrsnice sa ulicom Balibegovica...

Franjevačka ulica na Bistriku potpuno asfaltirana, uloženo preko 200.000 KM

Projekat rekonstrukcije ulice Franjevačka na Bistriku, jedne od izuzetno prometnih ulica u Starom Gradu, završen je, a treća ujedno i posljednja faza, završava danas asfaltiranjem trotoara. Oko 500 metara ulice presvučeno je novim asfaltom, a projekat je realizovan u tri faze.

Postavljen prvi sloj asfalta u ulici Franjevačka

Postavljen je prvi sloj asfalta u ulici Franjevačka na Bistriku, a sutra se očekuje i asfaltiranje završnog sloja, čime će projekat u potpunosti biti okončan, potvrđeno je u Službi za investicije, plan i analizu Općine.

Uklonjen stari asfalt u ulici Franjevačka

U toku je i posljednja faza sanacije ulice Franjevačke na Bistriku. Dio ulice u dužini od oko 151 metar, bit će asfaltiran, čime će rekonstrukcija cijele ulice - ukupne dužine 500 metara, biti završena.

Počela treća faza rekonstrukcije ulice Franjevačka

Počela je treća, ujedno i posljednja faza sanacije ulice Franjevačke na Bistriku. Dio ulice u dužini od oko 151 metar, bit će asfaltiran, čime će rekonstrukcija cijele ulice - ukupne dužine 500 metara, konačno biti završena.

Asfaltiran krak ulice Franjevačka

Asfaltiran je krak ulice Franjevačka i to na potezu od raskrsnice sa ulicom Maguda do spoja sa ulicom Mehmeda Mujezinovica u dužini od oko 110 metara...

Nova sportska oprema za školu u naselju Bistrik

Novi golovi za mali nogomet, mreža za odbojku i pokretni koševi postavljeni su u školsko dvorište područne OŠ „Edhem Mulabdić“ u ulici Bistrik, čime je učenicima ove škole konačno omogućeno da kvalitetnije i zdravije provode kako nastavne tako i vannastavne aktivnosti...

Svečano otvorena Trebevićka žičara

Nakon 26 godina danas je svečano u pogon puštena Trebevićka žičara, jedan od simbola ovog grada i zemlje.

Trebevićka žičara - simbol Sarajeva i Starog Grada ponovo u funkciji

Trebevićka žičara, ili uspinjača kako su je mnogi znali zvati, vraća se Sarajevu i Starom Gradu nakon 26 godina, a prve vožnje za građane i turiste počinju sutra...