MZ Kovači

Obilježeno 27 godina formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

Danas se navršilo 27 godina od formiranja Prvog korpusa Armije RBiH. Tim povodom brojne delegacije, uključujući i delegaciju Općine Stari Grad Grada položile su cvijeće na Šehidskom mezarju Kovači, kao i na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Općina Stari Grad raskida ugovor sa izvođačem radova u ulici Kovači

Zbog nekvalitetno izvedenih radova na preslaganju granitne kocke u ulici Kovači i grubog ignorisanja i nepostupanja izvođača radova po nalozima koje je izdavao nadzorni organ u ovom projektu, Općina Stari Grad raskinut će ugovor sa izvođačem radova, firmom Dinalsa d.o.o. Sarajevo.

Asfaltirana ulica Kovači - od fontane do Muzeja Alije Izetbegovića

Asfaltirana je ulica Kovači, na dijelu od fontane do Muzeja Alije Izetbegovića, dužine oko 300 metara...

Na Kovačima sagrađeno košarkaško igralište

Na Kovačima, u ulici Nadmlini, gdje je donedavno stajalo zapušteno i neuređeno zemljište, zahvaljujući naporima Općine Stari Grad, izgrađeno je savremeno kašarkaško igralište dimenzija 14,5x13,5 metara...

Napreduju radovi na Kovačima

Kao što smo već ranije pisali u toku je realizacija velikog projekta rekonstrukcije ulica Kovači i Ploča.

Betonirano igralište u ulici Nadmlini

Izgradnja košarkaškog igrališta u ulici Nadmlini (MZ Kovači) ulazi u svoju završnu fazu, izvršeno je betoniranje i postavljanje dijela mobilijara.

Skida se granitna kocka u ulici Kovači

Napreduju radovi na velikom projektu rekonstrukcije ulice Kovači, a trenutno se vrši skidanje granitne kocke na platou, kao i od fontane u blizini Šehidskog mezarja „Kovači“, prema Muzeju „Alija Izetbegović“...

Napreduju radovi izgradnje sportskog igrališta u ulici Nadmlini

U mjesnoj zajednici Kovači, ulica Nadmlini, i dalje se gradi košarkaško igralište, koje će biti ograđeno, a imat će dimenzije 14,50 x 13,5 metara. Investicija je vrijedna 86.000 KM.

FOTOVIJEST: Polaganje kocke u donjem dijelu ulice Kovači

U toku je polaganje kocke u donjem dijelu ulice Kovači – pješačka zona, gdje je prethodno urađena zamjena instalacija, glavne vodovodne cijevi, pojedinačni priključci, drenaža i priprema podloge. Pogledajte fotografije.

Obilježena 26. godišnjica od pogibije 29 pripadnika Prve brdske brigade Stari Grad

Udruženje boraca “115 brigada“ Stari Grad obilježilo je danas na Šehidskom mezarju Kovači 26. godišnjicu od pogibije 29 pripadnika Prve brdske brigade Stari Grad Sarajevo.

Uređen šadrvan kod mezarja Kovači

Saniran je prostor šadrvana kod mezarja Kovači. U sklopu projekta urađena je radionička izrada i montaža drvenih mušebeka/ograde i klupe.

Hadžibajrić o radovima na Kovačima i Ploči: Veliki projekat, a vremenski uslovi nas usporavaju

U Starom Gradu u toku je ralizacija projekta rekonstrukcije ulica Kovači i Ploča, na dijelu od Čekrekčijine džamije do spoja sa ulicama Mustafe Dovadžije i Hadžijamakova, gdje se dijelom zadržava kocka, a dijelom se radi asfaltiranje...