MZ Baščaršija

Novi asfalt u Luledžinoj ulici

Ulica Luledžina na Baščaršiji asfaltirana je prošle sedmice...

Sanacija stambeno-poslovnog objekta u srcu Baščaršije

U toku je sanacija stambeno poslovnog objekta u ulici Telali broj 3, koji je u izuzetno lošem stanju sa dotrajalom i oronulom fasadom.

Napreduje sanacija ulice Luledžina

Sanacija i asfaltiranje oštećene ulice Luledžina na Baščaršiji je u toku...

Uklanjanje asfalta u ulici Luledžina

U ulici Luledžina na Baščaršiji uklanja se oštećena, dotrajala asfaltna i kamena površina, koja će biti zamijenjena novom...

Dvodnevni sajam ‘Lucky market’ na platou Baščaršije

Jesenji sajam domaćih proizvoda „Lucky market“ u organizaciji Asocijacije kreativaca održava se na platou Baščaršije pod motom „Zajedno smo jači“. Projekat je podržala Općina Stari Grad, ustupanjem javne površine bez naknade.

Počela sanacija ulice Luledžina

Sanacija i asfaltiranje oštećene ulice Luledžina na Baščaršiji počela je jučer. U sklopu ovog projekta uklonit će se stari i oštećeni asfalt i postavit će se novi.

Saniran dio fasade starog objekta na Baščaršiji, ubrzo i ostatak

Prva faza sanacije fasade starog stambeno-poslovnog objekta koji se nalazi na Baščaršiji je završen, uskoro počinje i sanacija drugog dijela, a sve je zajednički projekat Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva.

Uspješno otklonjeni kvarovi na potopnim stubićima

U ulicama Prote Bakovića i Bravadžiluk gdje se nalaze potopni stubići za sprječavanje slobodnog ulaska motornih vozila na Baščaršiju jučer su izvršene popravke kvarova za očitanje korisničkih kartica.

Počeli radovi na sanaciji fasade zgrade na Baščaršiji

Zajednički projekat Općine Stari Grad i Grada Sarajevo da u potpunosti sanira fasadu starog stambeno-poslovnog objekta koji se nalazi na Baščaršiji, je počeo...

Sutra svečani prijem starogradskih prvačića i podjela ruksaka

Općina Stari Grad će sutra na Baščaršijskom trgu organizovati svečani prijem prvačića, uz podjelu ruksaka i školskog pribora.

Općina Stari Grad i Gradska uprava udružile snage u sanaciji fasada na dva značajna objekta

Stambeno-poslovni objekat koji se nalazi na Baščaršiji, na samom ulazu u Stari Grad, te zgrada Muzičke akademije uskoro će dobiti nove fasade zahvaljujući dogovoru koji je postignut između Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajevo o sufinansiranju radova.

Obilježena godišnjica masakra u ulici Halači na Baščaršiji

U ulici Halači na Baščaršiji na današnji dan prije 26. godina, granata ispaljena sa agresorskih položaja usmrtila je osam, a teško ranila tri građanina Sarajeva, koji su stajali u redu za vodu.