MZ Babića bašča

Načelnik Hadžibajrić obišao radove uređenja korita rijeke Miljacke

Načelnik Općine Stari Grad mr. Ibrahim Hadžibajrić obišao je danas radove koji se izvode na uređenju korita rijeke Miljacke, tačnije od tunela Bentbaša do ispod novog dječijeg igrališta na Darivi 'Parka mira'.

U ponedjeljak prijem građana Babića bašče na novosagrađenom trgu

Kao što je najavljeno Općina Stari Grad nastavlja sa prijemom građana na otvorenom i to će učiniti na području svih 16 starogradskih mjesnih zajednica. Prva na redu je mjesna zajednica Babića bašča u ponedjeljak, 07. septembra, od 09:00 do 11:00, na novosagrađenom trgu preko puta Vijećnice.

Javni uvid u prijedlog izmjena i dopuna RP „Alifakovac-Babića bašča“

Služba za urbanizam Općine Stari Grad Sarajevo pokrenula je inicijativu za izmjenu Regulacionog plana "Alifakovac-Babića Bašća"...

Održavanje zelenih površina, uređenje višenamjenskog trga, sanacija rukohvata...

Odjeljenje za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina – „Putarska služba“, koje djeluje pri Službi za investicije...

Podzemna garaža u Avdage Šahinagića: Omogućen mjesečni zakup parking prostora

S obzirom na veliki broj zahtjeva podnesenih Općini Stari Grad Sarajevo od strane fizičkih i pravnih lica koja su se zanimala za mogućnost dugoročnog zakupa parking prostora u podzemnog garaži prekoputa Vijećnice, donesena je odluka kojom će se takva vrsta zakupa omogućiti.

Saniran most između ulice Toplik i skloništa Bentbaša

Općina Stari Grad je, putem Službe za civilnu zaštitu realizovala projekat sanacije mosta koji povezuje ulicu Toplik sa skloništem na Bentbaši...

Asfaltirana ulice Turbe

Okončan je projekat sanacije i asfaltiranja ulice Turbe koja se nalazi na području mjesne zajednica Babića bašča.

Ulica Turbe: Pripreme za asfaltiranje

U ulici Turbe, u mjesnoj zajednici Babića bašča, izvode se radovi na tamponiranju i ravnanju terena.

Tokom vikenda završeni radovi u Megara čikmi

Prema informacijama Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, tokom prethodnog vikenda završena je sanacija Megara čikme, u mjesnoj zajednici Babića bašča...

Sanirano stepenište u koritu Miljacke

Stepenište u koritu rijeke Miljacke, u blizini brane na Bentbaši, koje se koristi za pristup koritu i zidovima prilikom čišćenja i održavanja, prethodnih dana je sanirano.

Završena adaptacija prostorija Mjesne zajednice Babića bašča

Okončan je projekat adaptacije prostorija Mjesne zajednice Babića bašča, kojeg je Općina Stari Grad Sarajevo realizovala uz podršku UNDP-a, potvrdila je Selma Velić, pomoćnica načelnika za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine.

U toku sanacija ulice Turbe

U sklopu redovnog održavanja ulica u Starom Gradu za 2020. godinu, počeli su radovi i na sanaciji i popravci ulice Turbe.