MZ Medrese

Asfaltiran krak ulice Mihrivode

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na asfaltiranju ulica općine Stari Grad Sarajevo za 2019. godinu, završena je sanacija kraka ulice Mihrivode od broja 70, u mjesnoj zajednici Medrese.

Pri kraju radovi na zamjeni vodovodne mreže u ulici Ispod Budakovića

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Ispod Budakovića, na Medresi su u završnoj fazi, potvrđeno je iz Službe za investicije iz komunalne poslove Općine...

Načelnik Hadžibajrić sa najboljim svjetskim borcima brazilske jiu jitse

U prostorijama Mjesne zajednice Medrese se održava vrhunski trening kamp čuvenog borilačkog sporta brazilska jiu jitsa u organizaciji Kluba brazilske jiu jitse Redžović iz Čikaga. Kamp je okupio neke od najboljih boraca ovog sporta, a sinoć ih je posjetio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić...

Rekonstrukcija vodovodne mreže u dijelu ulice Ispod Budakovića

U Starom Gradu je počeo još jedan veliki infrastrukturni projekat vrijednosti 161.000 KM, a radi se o rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu ulice Ispod Budakovića, u mjesnoj zajednici Medrese.

Građani iznosili svoje probleme u MZ Medrese

U prepunoj prostoriji Mjesne zajednice Medrese održan je sastanak na kojem su građani imali priliku čuti urađene i planirane projekte, ali i iznijeti probleme sa kojima se susreću. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i predstavnici službi su saslušali sve zahtjeve, pojasnili situaciju i obećali djelovanje u skladu sa mogućnostima.

Sutra sastanak sa građanima MZ Medrese

Pozivaju se građani mjesne zajednice Medrese da dođu na sastanak sutra, 23. januara, u 18:00 sati, u prostorije ove mjesne zajednice (ulica Safvet-bega Bašagića 84), gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Pripreme za asfaltiranje druge dionice ulice Grličića brdo

Sanacija ulice Grličića brdo u mjesnoj zajednici Medrese odvija se prema utvrđenoj dinamici.

Saniran dio kanalizacionih odvoda u ulici Alije Nametka, uskoro i ostatak

Kao što je slučaj bio sa ulicama Širokac i Vratnik mejdan, obilne kišne padavine ovog ljeta su znatno oštetile i ulicu Alije Nametka, te su pokrenuti radovi na njenoj sanaciji. Završen je dio kanalizacionih odvoda, a uskore se očekuje i nastavak radova...

Zamijenjena kanalizaciona mreža u ulici Alije Nametka

Završena je zamjena oštećene kanalizacione mreže na području mjesne zajednice Sedrenik, u ulici Alije Nametka kod broja 22.

Postavljen nosivi sloj asfalta u ulici Grličića brdo

Sanacija dijela ulice Grličića brdo u mjesnoj zajednici Medrese odvija se neometano i prema ranije predviđenoj dinamici.

Zamjena kanalizacije u ulici Alije Nametka kod broja 22

U toku je zamjena dotrajale kanalizacione mreže na području mjesne zajednice Sedrenik, u ulici Alije Nametka kod broja 22...

Sanacija ulice Grličića brdo

Sanacija dijela ulice Grličića brdo u mjesnoj zajednici Medrese počela je početkom sedmice...