MZ Bistrik

Obilježena 26 .godišnjica stradanja u ulici Bakarevića na Bistriku

U ulici Bakarevića kod broja 5, brojni građani, porodice i delegacije, uključujući i predstavnike Općine Stari Grad, obilježili su 26 godina od krvavog masakra u kojem je ubijeno sedam osoba...

U At mejdanu održan „Zagrebački teferič“

Treću godinu zaredom u Muzičkom paviljonu At mejdan održan je 'Zagrebački teferič' koji je dio petodnevnog festivala “Ja BiH… Pet dana Zagreba u Sarajevu”, a čije održavanje podržava Općina Stari Grad.

Program inkluzije i u školi „Edhem Mulabdić“

Kroz kulturne i sportske sadržaje i u Osnovnoj školi „Edhem Mulabdić“ održana je radionica o programu inkluzije osoba s invaliditetom...

Dan otvorenih vrata osnovne škole “Edhem Mulabdić”

Osnovna škola „Edhem Mulabdić“, koja broji 489 učenika organizovala je Dan otvorenih vrata u sklopu kojih su danas pripremili niz aktivnosti kao što je održavanje nastave u vidu radionica i učeničkih izložbi.

Novi moderni kontejneri u Starom Gradu

U toku je akcija isporuke i montaže novih modernih zvonolikih kontejnera na više lokacija u Starom Gradu. Na nekoliko lokacija već je isporučeno i postavljeno 15, od ukupno 20 kontejnera...

FOTOVIJEST: Radovi rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad

U ulici Alajbegovića 1 (MZ Bistrik) u toku su radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja Stari Grad – jedan od četiri kapitalna projekta u općini Stari Grad. U fotovijesti pogledajte radove.

Zbog rekonstrukcije DZ Stari Grad od danas izmješteni Dispanzer za školsku djecu i omladinu i Služba porodične medicine

Zbog adaptacije i rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad koja je počela 25. marta, 2019. godine i Dispanzer za školsku djecu i omladinu i Služba porodične medicine su dislocirani.

Počinje izgradnja temelja za novu sportsku salu

Radovi na izgradnji nove sportske sale OŠ “Edhem Mulabdić“ teku planiranom dinamikom...

Iako bez nadležnosti i obaveze, Općina će pokušati riješiti probleme na Bistriku

Prostorije mjesne zajednice Bistrik sinoć su bile premale da prime sve građane koji su željeli prisustvovati sastanku sa općinskim rukovodstvom na čelu sa načelnikom Općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem...

Sutra sastanak sa građanima MZ Bistrik

Pozivaju se građani mjesne zajednice Bistrik da dođu na sastanak sutra, 06. marta, u 19:30 sati, u prostorije ove mjesne zajednice (ulica Bakarevića br. 9), gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Prije 26 godina se desio masakr na Bistriku

U starogradskoj ulici Isevića sokak kod broja 23, na Bistriku, danas je polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje, obilježena 26. godišnjica ubistva osam građana Sarajeva.

Nova kanalizacija na dijelovima Bistrika i Toka-Džeke

Završena je prva faza rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže u ulicama Bistrik potok i Pastrma (MZ Toka-Džeka).