MZ Kovači

Skida se granitna kocka u ulici Kovači

Napreduju radovi na velikom projektu rekonstrukcije ulice Kovači, a trenutno se vrši skidanje granitne kocke na platou, kao i od fontane u blizini Šehidskog mezarja „Kovači“, prema Muzeju „Alija Izetbegović“...

Napreduju radovi izgradnje sportskog igrališta u ulici Nadmlini

U mjesnoj zajednici Kovači, ulica Nadmlini, i dalje se gradi košarkaško igralište, koje će biti ograđeno, a imat će dimenzije 14,50 x 13,5 metara. Investicija je vrijedna 86.000 KM.

FOTOVIJEST: Polaganje kocke u donjem dijelu ulice Kovači

U toku je polaganje kocke u donjem dijelu ulice Kovači – pješačka zona, gdje je prethodno urađena zamjena instalacija, glavne vodovodne cijevi, pojedinačni priključci, drenaža i priprema podloge. Pogledajte fotografije.

Obilježena 26. godišnjica od pogibije 29 pripadnika Prve brdske brigade Stari Grad

Udruženje boraca “115 brigada“ Stari Grad obilježilo je danas na Šehidskom mezarju Kovači 26. godišnjicu od pogibije 29 pripadnika Prve brdske brigade Stari Grad Sarajevo.

Uređen šadrvan kod mezarja Kovači

Saniran je prostor šadrvana kod mezarja Kovači. U sklopu projekta urađena je radionička izrada i montaža drvenih mušebeka/ograde i klupe.

Hadžibajrić o radovima na Kovačima i Ploči: Veliki projekat, a vremenski uslovi nas usporavaju

U Starom Gradu u toku je ralizacija projekta rekonstrukcije ulica Kovači i Ploča, na dijelu od Čekrekčijine džamije do spoja sa ulicama Mustafe Dovadžije i Hadžijamakova, gdje se dijelom zadržava kocka, a dijelom se radi asfaltiranje...

U toku izgradnja sportskog igrališta na Kovačima

U ulici Nadmlini u naselju Kovači u toku su radovi na izgradnji sportskog igrališta, za čiju je realizaciju izdvojeno 86.000 konvertibilnih maraka...

Gradi se sportsko igralište na Kovačima

U ulici Nadmlini u naselju Kovači počeli su radovi na izgradnji sportskog igrališta, za čiju je realizaciju je izdvojeno 86.000 konvertibilnih maraka.

Sutra izbor najboljeg idejnog rješenja dizajna solarnog stabla

Nakon javnog poziva studentima Univerziteta u Sarajevu za izbor najboljeg idejnog rješenja dizajna solarnog stabla i urađene tehničke evaluacije pristiglih idejnih rješenja u uži krug izbora ušlo je šest najboljih rješenja dizajna solarnog stabla.

Postavljen prvi sloj asfalta u ulici Ploča na Vratniku

Postavlja se prvi sloj asfalta u ulici Ploča na Vratniku, na površini od oko 1.000 metara kvadratnih, potvrđeno je u Službi za investicije i komunalne poslove Općine.

Postavljena glavna vodovodna cijev u ulici Kovači

Zamijenjena je glavna vodovodna na dijelu ulice Kovači gdje se radi rekonstrukcija – pješačka zona i ubrzo se nastavlja sa postavljanjem kocke, koja predstavlja zaštitni ambijent te lokacije.

Sanacija ulice Ploča odvija se planiranom dinamikom

Sanacija ulice Ploča, gdje se radi na ukupnoj površini od 1.000m2, odvija se planiranom dinamikom. Iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove Općine potvrđeno je da se radi postavljanje ivičnjaka.