MZ Baščaršija

Asfaltiranje trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije

U projektu sanacije 500 metara desne strane trotoara ulice Mula Mustafa Bašeskija iz pravca Baščaršije, danas se izvode radovi asfaltiranja na dijelu od spoja sa ulicom Logavina do taxi štanda Markale. Podsjećamo, planirano je da se sanira cijela desna strana od tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale, ali se radi etapno.

U toku je sanacija trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije

Radovi na sanaciji desne strane trotoara u ulici Mule Mustafe Bašeskije na dionici od tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale,...

Sanirane rupe uz tramvajske šine od Vijećnice do Stare pravoslavne crkve

Sanacija udarnih rupa uz tramvajske šine, koju je pokrenula Općina Stari Grad, završena je na dijelu od Vijećnice do Stare pravoslavne crkve...

Predsjedavajući Općinskog vijeća posjetio Narodnu kuhinju Stari Grad

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Samir Muhić sastao se danas sa Zilhom Šetom „Tetkom“, upraviteljicom Narodne kuhinje Stari Grad.

Skoro 6.000 posjeta u općinskom Info-press centru na Baščaršiji

U prvih šest mjeseci ove godine, Info-press centar Općine Stari Grad, koji se nalazi u srcu Baščaršije u ulici Halači, posjetilo je skoro 6.000 osoba, pretežno turista iz svih dijelova svijeta.

Informacija o rušenju bespravno sagrađenog objekta na Baščaršiji

Povodom informacija u sredstvima informisanja o rušenju objekta na Baščaršiji, obavještavamo javnost da je jutros, Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad provela postupak rušenja bespravno sagrađenog/dograđenog objekta u ulici Sagrdžije broj 5.

Otvorena izložba rukotvorina K.E.C. „Konya – Laleleri“

Povodom obilježavanja Dana Općine Stari Grad u Kuršumli medresi - Hanikah je otvorena tradicionalna izložba rukotvorina K.E.C. „Konya – Laleleri“.

Počela je II faza iluminacije Begove džamije

Općina Stari Grad nastavlja sa podrškom vjerskim institucijama, u toku su radovi poboljšanja osvjetljenja čuvene Begove džamije. Riječ je o nastavku projekta iz prošle godine.

Butik Badem – jedan do simbola Baščaršije

Srce Starog Grada – Baščaršija, širom naše zemlje, regiona, Evrope i svijeta poznata je po jedinstvenom spoju Istoka i Zapada i gastronomskoj ponudi, ali čuvena je i zahvaljujući Butiku Badem. Davne 1957. godine u ulici Abadžiluk broj 12, samo 50 metara niže od Sebilja, otvoren je mali kiosk.

Nakon požara na Baščaršiji policija danas vrši uviđaj

Povodom požara koji se sinoć desio na Baščaršiji, Služba za odnose s javnošću i informacioni sistem Općine Stari Grad jutros je kontaktirala MUP Kantona Sarajevo za detaljnije informacije, koje vam u nastavku prenosimo...

Mladi studenti iz Maglaja posluju u Starom Gradu

Kada su dvoje studenata iz Maglaja, Elma Husanović i Nedim Delić, odlučili da počnu bavljenje obućarskim i krojačkim zanatom u općini koja baštini i njeguje najstarije zanate, Općina Stari Grad izašla im je ususret i ustupila poslovni prostor u ulici Jaroslava Černija br. 1. Danas, četiri mjeseca nakon otvaranja radnje, sretni su i zadovoljni jer su zadovoljne i njihove mušterije, a posla ima sve više. Ovi 20-godišnjaci iz Maglaja studiraju u Sarajevu, a uporedo vode rastući krojački i obućarski posao u maloj radnji smještenoj u mjesnoj zajednici Baščaršija.

Pri kraju sanacija stambeno-poslovnog objekta u Telalima

Privode se kraju radovi na sanaciji stambeno-poslovnog objekta u ulici Telali broj 3, a okončanje kompletnog projekta očekuje se početkom sljedeće sedmice, potvrđeno je iz Sektora za lokalni razvoj Općine...