MZ Babića bašča

Podjela zdravstvenih paketa za osobe treće životne dobi

Općina Stari Grad i Udruženje „Generacija“ uz pomoć međunarodnih partnera, realizuju projekat "Prevencija i edukacija osoba treće životne dobi za vrijeme pandemije COVID-19", u starogradskim mjesnim zajednicama.

TV prilog humane šetnje općinskih uposlenika "Race for the cure"

Tim Općine Stari Grad Sarajevo, predvođen kapitenom tima općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, održao je simboličnu šetnju „Race for the cure“ na lokalitetu Dariva koju su posvetili svim svojim kolegicama koje su se borile sa rakom dojke

Uposlenici Općine Stari Grad u humanoj akciji Race for the cure

Tim Općine Stari Grad Sarajevo, predvođen kapitenom tima općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, održao je danas simboličnu šetnju „Race for the cure“ koju su posvetili svim svojim kolegicama koje su se borile sa rakom dojke.

TV prilog prijema stranaka na otvorenom - MZ Babića bašča

Na višenamjenskom trgu prekoputa Vijećnice održan je općinski 'Prijem stranaka na otvorenom' za građane mjesne zajednice Babića bašča.

Načelnik Hadžibajrić obišao radove uređenja korita rijeke Miljacke

Načelnik Općine Stari Grad mr. Ibrahim Hadžibajrić obišao je danas radove koji se izvode na uređenju korita rijeke Miljacke, tačnije od tunela Bentbaša do ispod novog dječijeg igrališta na Darivi 'Parka mira'.

U ponedjeljak prijem građana Babića bašče na novosagrađenom trgu

Kao što je najavljeno Općina Stari Grad nastavlja sa prijemom građana na otvorenom i to će učiniti na području svih 16 starogradskih mjesnih zajednica. Prva na redu je mjesna zajednica Babića bašča u ponedjeljak, 07. septembra, od 09:00 do 11:00, na novosagrađenom trgu preko puta Vijećnice.

Javni uvid u prijedlog izmjena i dopuna RP „Alifakovac-Babića bašča“

Služba za urbanizam Općine Stari Grad Sarajevo pokrenula je inicijativu za izmjenu Regulacionog plana "Alifakovac-Babića Bašća"...

Održavanje zelenih površina, uređenje višenamjenskog trga, sanacija rukohvata...

Odjeljenje za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina – „Putarska služba“, koje djeluje pri Službi za investicije...

Podzemna garaža u Avdage Šahinagića: Omogućen mjesečni zakup parking prostora

S obzirom na veliki broj zahtjeva podnesenih Općini Stari Grad Sarajevo od strane fizičkih i pravnih lica koja su se zanimala za mogućnost dugoročnog zakupa parking prostora u podzemnog garaži prekoputa Vijećnice, donesena je odluka kojom će se takva vrsta zakupa omogućiti.

Saniran most između ulice Toplik i skloništa Bentbaša

Općina Stari Grad je, putem Službe za civilnu zaštitu realizovala projekat sanacije mosta koji povezuje ulicu Toplik sa skloništem na Bentbaši...

Asfaltirana ulice Turbe

Okončan je projekat sanacije i asfaltiranja ulice Turbe koja se nalazi na području mjesne zajednica Babića bašča.

Ulica Turbe: Pripreme za asfaltiranje

U ulici Turbe, u mjesnoj zajednici Babića bašča, izvode se radovi na tamponiranju i ravnanju terena.