MZ Ferhadija

Štrosmajerova: Završava se zamjena podzemnih instalacija

U ulici Štrosmajerova završava se zamjena podzemnih instalacija. KJKP“Vodovod i kanalizacija“ trenutno vrši spajanje pojedinačnih priključaka.

Zamjena podzemnih instalacija u ulici Štrosmajerova

U ulici Štrosmajerova u toku je zamjena podzemnih instalacija BH Telecoma, Elektrodistribucije i Sarajevogasa, potvrđeno je iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove...

Štrosmajerova: Pripreme za zamjenu vodovodnih instalacija

U ulici Štrosmajerova u toku ove sedmice izvršeno je uklanjanje stare podloge i oštećenih ploča...

FOTOVIJEST: Uklanjanje ploča u ulici Štrosmajerova

Počelo je uklanjanje ploča u ulici Štrosmajerova u kojoj se radi sanacija na dijelu od spoja sa Ferhadijom do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki. Pogledajte fotografije...

Počela priprema gradilišta u ulici Štrosmajerova

Danas su počele pripreme i ograđivanje gradilišta za sanaciju ulice Štrosmajerova, od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki.

Sutra počinje sanacije ulice Štrosmajerova

Sanacija pješačke zone u ulici Štrosmajerova – od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki, počet će u subotu, 14.septembra, potvrđeno je iz općinske Službe za investicije i komunalne poslove, zadužene za ovaj projekat.

Zgrada Općine: Radovi iznad glavnog ulaza u Objekat A

Nastavlja se rekonstrukcija administrativnog sjedišta Općine Stari Grad, u ulici Zelenih beretki.

Obilježena druga godišnjica Centra za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar

Svečano je obilježena druga godišnjica otvaranja Centra za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar pred velikim brojem korisnika i gostiju.

Investitori i izvođač se uvjerili u kvalitet izvedenih radova u ulici Ferhadija

Predstavnici investitora - Općina Stari Grad i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, te izvođača radova - firma Mibral d.o.o., obišli su jutros rekonstruisanu ulicu Ferhadija i uvjerili se u kvalitet izvedenih radova.

Odata počast žrtvama masakra ispred gradske tržnice 'Markale'

Od ispaljene minobacačke granate s agresorskih položaja na Trebeviću, ispred sjevernog ulaza u Gradsku tržnicu Markale, 28. augusta, 1995. godine 43 naša sugrađanina izgubila su život, a 84 osobe su ranjene, od čega troje djece.

Završena rekonstrukcija Ferhadije

Završena je sanacija dijela ulice Ferhadija, od Trga fra Grge Martića do ukrštanja sa Gazi Husrev-begovom ulicom. Zbog velike frekvencije prolaznika u ovom periodu, ukrajanje krakova sa ulicom Ferhadija, u blizini Bezistana, bit će završeno poslije Sarajevo Film Festivala, potvrđeno je u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove...

Zgrada Općine: Završena fasada i stolarija na B objektu

Na B objektu zgrade Općine Stari Grad postavljena je nova stolarija i fasada...