MZ Babića bašča

Podzemna garaža: Konstrukcija završava sredinom oktobra, slijedi popločavanje i rad na saobraćajnicama

Podzemna garaža u ulici Avdage Šahinagića bit će završena u novembru, potvrdio je načelnik Ibrahim Hadžibajrić na press konferenciji na kojoj su predstavljeni ovogodišnji projekti Općine Stari Grad.

Načelnik Hadžibajrić i ministar Filipović obišli desnu stranu Miljacke: Urediti prostor i napraviti izletište

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović obišli su lokalitet Vakufa Isa-bega Ishakovića, u blizini Darive, s desne strane Miljacke.

Odobren projekat „Moja mjesna zajednica“, uskoro rekonstrukcija MZ Babića bašča

Kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ bit će finansiran program „Moja mjesna zajednica“ koji uključuje rekonstrukciju objekta mjesne zajednice Babića bašča...

U četvrtak ambasadori Španije, Kuvajta i SAD-a sade svoje lipe

U četvrtak, 27. juna, u 11:00 sati, u Aleji ambasadora, svoja stabla lipe zasadit će uvažene ekselencije; José María Valdemoro Giménez ambasador Kraljevine Španije, Abdulaziz Alsharrah ambasador Države Kuvajt i Eric Nelson ambasador Sjedinjenih Američkih Država.

Sanirana ulica Hafiza Ibrahima Trebinjca

Završeni su radovi sanacije 176 metara ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca u starogradskoj mjesnoj zajednici Babića bašča...

Priprema za asfaltiranje ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca

Projekat sanacije 176 metara ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca, u mjesnoj zajednici Babića-bašča, ulazi u završnu fazu.

Sanacija ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca

U toku je sanacija ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca, u mjesnoj zajednici Babića-bašča...

Postavljena prva solarna stabla u Starom Gradu

Na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović i u neposrednoj blizini Vijećnice postavljena su dva solarna stabla koja će koristiti sunčevu energiju za osvjetljavanje okolnog prostora, ali i služiti kao solarni punjači mobitela, tableta i drugog.

Izgrađen kameni podzid u ulici Muje Hrnjice

Završeni su radovi izgradnje kamenog podzida u ulici ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8 (MZ Babića bašča), a ispod zida je urađena i nova kaldrma.

Pri kraju obnova kamenog podzida i kaldrme u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u završnoj fazi je izgradnja kamenog podzida i kaldrme, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

Izrada kamenog podzida i uređenje starog puta u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u toku je izgradnja kamenog podzida...

Održan sastanak u MZ Babića bašča

U prostorijama mjesne zajednice Babića bašča, koja je sinoć bila ispunjena do posljednjeg mjesta, održan je sastanak građana i rukovodstva Općine Stari Grad, predvođenog općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.