MZ Baščaršija

Obilazak saniranog dvorišta Gazi Husrev-begove medrese – TV prilog

Na poziv direktora Gazi Husrev-begove medrese hafiza Mensura Malkića, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić posjetio je ovu ustanovu povodom završetka rekonstrukcije dvorišta koja je u potpunosti finansirana iz budžeta Općine Stari Grad. Pogledajte TV prilog.

Turisti na svakom koraku u jezgri Starog Grada

Slike i prizori koji se čekaju skoro dvije godine konačno su postali stvarnost, srce Starog Grada i njena ljepotica Baščaršija ponovo dočekuju veliki broj posjetilaca iz svih krajeva svijeta.

Raskošne svjetlosne dekoracije obogatile centralne ulice u Starom Gradu

U decembarskim danima starogradske ulice, iako bez snijega, zablistale su najljepšim sjajem novogodišnjih ukrasa, i u glavni grad Bosne i Hercegovine donijele zimski duh novogodišnjih praznika. Bez obzira na teška vremena izazvana pandemijom korona virusa, Općina Stari Grad nastoji pružiti ljepši ugođaj i doprinijeti prazničnoj atmosferi u srcu Starog Grada.

Uručena zaštitna oprema za Narodnu kuhinju Stari Grad

Predstavnici Općine Stari Grad uručili su zaštitnu opremu Narodnoj kuhinji “Stari Grad“, redovna je to aktivnost od početka krize uzrokovane pandemijom korona virusa.

Praznično ukrašavanje i dekorisanje starogradskih ulica

U toku je praznično ukrašavanje ulica u Starom Gradu. Novogodišnjim dekoracijama bit će ukrašene ulice u starogradskom jezgru Ferhadija, Sarači, Štrosmajerova, Baščaršijski trg, Mula Mustafe Bašeskije i Zelenih beretki.

Video prilog sa potpisivanja sporazuma Općine i Gazi Husrev-begove medrese

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktor Gazi Husrev-begove medrese dr.hfz.Mensur Malkić potpisali su ugovor o finansiranju II faze rekonstrukcije dvorišta Gazi Husrev-begove medrese, prva faza projekta je urađena 2017. godine.

Udruženju „Kolo srpskih sestara“ uručena medicinsko-higijenska oprema

Služba za civilnu zaštitu Općine Stari Grad danas je, prema nalogu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, uručila medicinsko-higijensku opremu Udruženju „Kolo srpskih sestara“.

Kontinuirana podrška radu Gazi Husrev-begove medrese

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu osnovana je 1537. godine i nalazi se u samom srcu Starog Grada, u ulici Sarači.

Obilježena tužna godišnjica masakra na Baščaršiji, u ulici Halači

U srcu Baščaršije, u ulici Halači, prije 28 godina agresori su usmrtili osam nedužnih civila koji su stajali u redu za vodu.

Sanirane klupe na Baščaršijskom trgu kod Sebilja

Završeni su radovi sanacije klupa za sjedenje u turističkom središtu Starog Grada.

Asfaltirana desna strana trotoara od Baščaršije do Stare pravoslavne crkve

Kao što smo ranije pisali, u toku je sanacija desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije, a trenutno se izvode ...

Sanacija trotoara u ulici M.M.Bašeskije: Radovi od Baščaršije do Stare pravoslavne crkve

U toku je sanacija desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije, a trenutno se radi na dionici od tramvajske stanice Baščaršija do Stare pravoslavne crkve.