MZ Ferhadija

Po nalogu Općine: Zatrpana građevinska jama na mjestu Feroelektra i otklonjena opasnost po građane i saobraćaj

Građevinska jama na mjestu bivšeg Feroelektra, dubine dva metra, koja je predstavljala opasnost za građane i njihovu imovinu, kao i za odvijanje saobraćaja na obližnoj saobraćajnici, zatrpana je čime je otklonjena opasnost i eventualne posljedice.

Punkt Hitne pomoći u Starom Gradu dosad imao više od 100 intervencija

Prvi punkt Hitne medicinske pomoći Stari Grad, koji je otvoren prije 15-ak dana s ciljem brže intervencije i pomoći građanima, do sada je imao više od 100 intervencija.

Obilježena godišnjica drugog masakra na Markalama: Sjećanje na 43 ubijenih građana Sarajeva

Na današnji dan prije 26 godina, minobacačka granata ispaljena sa agresorskih položaja iz pravca Trebevića, eksplodirala je kod sjevernog ulaza u Gradsku tržnicu i ubila je 43, a teško ranila 84 građanina Sarajeva. 

Počast žrtvama genocida u Srebrenici odalo i rukovodstvo Općine Stari Grad

Rukovodstvo Općine Stari Grad Sarajevo vidno potreseno, sa suzama u očima, noseći ruže u rukama, ispratili su konvoj sa tabutima žrtava najvećeg masovnog stradanja na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata, genocida u Srebrenici u julu, 1995. godine.

Obilježena 29. godišnjica masakra u Ferhadiji: Dan kada je poginulo 26, a ranjeno 108 građana

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe delegacija Općine Stari Grad Sarajevo odala je počast svim žrtvama masakra u ulici Ferhadija, stradalim na ovaj dan prije 29 godina.

Počeli radovi na adaptaciji prostorija za prvi punkt Hitne pomoći u Starom Gradu

U ulici Obala Kulina bana broj 24 za nešto više od mjesec dana bit će potpuno adaptirane prostorije za otvaranje prvog punkta Hitne pomoći u općini Stari Grad Sarajevo.

Obilježena 29.godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Dvadeset devet godina poslije postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad, na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović danas su se okupili veterani ove brigade, porodice šehida...

Povodom Dana nezavisnosti BiH: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Tradicionalna izložba dječijih likovnih radova povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine postavljena je u izlozima poslovnih prostora na Baščaršiji, u ulicama Ferhadija, Sarači i Zlatarska, te u Šalter sali Općine Stari Grad

Položeno cvijeće na mjestu masakra ispred OŠ „Safvet-beg Bašagić“

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo danas je učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća odala počast ubijenim građanima ispred Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ (na raskršću ulica Gimnazijska i Obala Kulina bana).

Trg oslobođenja: Podzemna garaža sa trgom i spomen-obilježjem, zelena površina ispred Doma armije

Trg oslobođenja - Alija Izetbegović postat će jedno od najreprezentativnijih mjesta u gradu i ponuditi građanima, ali i gostima grada, podzemnu garažu, višenamjenski trg, zelene površine i brojne sadržaje.

Sanacija javne rasvjete na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović

Sanacija javne rasvjete na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović...

Sanirani trotoari u ulici Mula Mustafe Bašeskije

U ulici Mula Mustafe Bašeskije sanirani su trotoari duž cijele desne strane od Baščaršije do Gradske tržnice...