MZ Baščaršija

Mladi studenti iz Maglaja posluju u Starom Gradu

Kada su dvoje studenata iz Maglaja, Elma Husanović i Nedim Delić, odlučili da počnu bavljenje obućarskim i krojačkim zanatom u općini koja baštini i njeguje najstarije zanate, Općina Stari Grad izašla im je ususret i ustupila poslovni prostor u ulici Jaroslava Černija br. 1. Danas, četiri mjeseca nakon otvaranja radnje, sretni su i zadovoljni jer su zadovoljne i njihove mušterije, a posla ima sve više. Ovi 20-godišnjaci iz Maglaja studiraju u Sarajevu, a uporedo vode rastući krojački i obućarski posao u maloj radnji smještenoj u mjesnoj zajednici Baščaršija.

Pri kraju sanacija stambeno-poslovnog objekta u Telalima

Privode se kraju radovi na sanaciji stambeno-poslovnog objekta u ulici Telali broj 3, a okončanje kompletnog projekta očekuje se početkom sljedeće sedmice, potvrđeno je iz Sektora za lokalni razvoj Općine...

Novi asfalt u Luledžinoj ulici

Ulica Luledžina na Baščaršiji asfaltirana je prošle sedmice...

Sanacija stambeno-poslovnog objekta u srcu Baščaršije

U toku je sanacija stambeno poslovnog objekta u ulici Telali broj 3, koji je u izuzetno lošem stanju sa dotrajalom i oronulom fasadom.

Napreduje sanacija ulice Luledžina

Sanacija i asfaltiranje oštećene ulice Luledžina na Baščaršiji je u toku...

Uklanjanje asfalta u ulici Luledžina

U ulici Luledžina na Baščaršiji uklanja se oštećena, dotrajala asfaltna i kamena površina, koja će biti zamijenjena novom...

Dvodnevni sajam ‘Lucky market’ na platou Baščaršije

Jesenji sajam domaćih proizvoda „Lucky market“ u organizaciji Asocijacije kreativaca održava se na platou Baščaršije pod motom „Zajedno smo jači“. Projekat je podržala Općina Stari Grad, ustupanjem javne površine bez naknade.

Počela sanacija ulice Luledžina

Sanacija i asfaltiranje oštećene ulice Luledžina na Baščaršiji počela je jučer. U sklopu ovog projekta uklonit će se stari i oštećeni asfalt i postavit će se novi.

Saniran dio fasade starog objekta na Baščaršiji, ubrzo i ostatak

Prva faza sanacije fasade starog stambeno-poslovnog objekta koji se nalazi na Baščaršiji je završen, uskoro počinje i sanacija drugog dijela, a sve je zajednički projekat Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva.

Uspješno otklonjeni kvarovi na potopnim stubićima

U ulicama Prote Bakovića i Bravadžiluk gdje se nalaze potopni stubići za sprječavanje slobodnog ulaska motornih vozila na Baščaršiju jučer su izvršene popravke kvarova za očitanje korisničkih kartica.

Počeli radovi na sanaciji fasade zgrade na Baščaršiji

Zajednički projekat Općine Stari Grad i Grada Sarajevo da u potpunosti sanira fasadu starog stambeno-poslovnog objekta koji se nalazi na Baščaršiji, je počeo...

Sutra svečani prijem starogradskih prvačića i podjela ruksaka

Općina Stari Grad će sutra na Baščaršijskom trgu organizovati svečani prijem prvačića, uz podjelu ruksaka i školskog pribora.