MZ Babića bašča

Počeli radovi u ulici Alifakovac: Evo šta kažu građani

Veliki projekat rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara, počeo je, kako je i najavljeno danas, 22.septembra 2021. godine...

Radovi na Alifakovcu počinju 22.septembra, najavljene izmjene režima saobraćaja

Prema informacijama iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, veliki projekat rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara, počinje u srijedu 22.septembra...

Učenici Gazi Husrev-begove medrese u akciji čišćenja od Bentbaše do Kozije ćuprije

Općina Stari Grad podržala je akciju učenika Gazi Husrev-begove medrese koji su danas, u okviru manifestacije „Dani Gazi Husrev-begovih hajrata“, organizovali eko akciju čišćenja prostora od Bentbaše do Kozije ćuprije.

TV prilog najave velikog infrastrukturnog projekta na Alifakovcu

U prostorijama Mjesne zajednice Babića bašča, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktorica firme Mibral d.o.o. Maja Bralović-Smith potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara.

Počinje veliki projekat na Alifakovcu: Potpisan ugovor vrijedan 1,4 miliona maraka

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktorica firme Mibral d.o.o. Maja Bralović-Smith potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara.

Završeno uvođenje javne rasvjete od Darive do Kozije ćuprije

Završeni su radovi na uvođenju sistema javne rasvjete od Darive do Kozije ćuprije, a nakon što se završi procedura tehničkog prijema, rasvjeta će biti puštena u rad, najkasnije za 10-ak do 15 dana.

U završnoj fazi uvođenje LED rasvjete od Darive do Kozije ćuprije

Projekat proširenja sistema javne LED rasvjete na području Zaštićenog pejzaža „Bentbaša“ (potez od alpinističke stijene Dariva do Kozje ćuprije), u dužini od 1.400 metara ušao je u završnu fazu.

Pogledajte ko je sve posjetio Ljetno kino Stari Grad na višenamjenskom trgu

Brojni građani i posjetioci grada uživali su prethodnih dana u projekcijama najboljih filmova Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu Stari Grad, smještenom na najljepšoj lokaciji u gradu, preko puta Vijećnice.

Načelnik Hadžibajrić sa gostima na zatvaranju Ljetnog kina Stari Grad

Svjetskom premijerom filma “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića sinoć je zatvoreno SFF Ljetno kino Stari Grad, a projekciju su svojim prisustvom uveličali općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić sa svojim gostima.

Gosti Ljetnog kina Stari Grad sinoć su bili starogradski sportisti i genijalci

Gosti Ljetnog kina Stari Grad sinoć su, na poziv općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, bili uspješni mladi sportisti i genijalci iz ove Općine, a imali su priliku pogledati igrani film “Quo Vadis, Aida?”, rediteljice Jasmile Žbanić.

TV prilog otvaranja SFF Ljetnog kina Stari Grad

Pogledajte šta su kamere FACE TV-a...

TV prilog potpisivanja ugovora o pokretanju Ljetnog kina Stari Grad

Pogledajte TV prilog o potpisivanju ugovora o zajedničkoj saradnji Općine Stari Grad i Sarajevo Film Festivala na pokretanju Ljetnog kina Stari Grad. Prilog u produkciji FACE TV-a.