MZ Babića bašča

Načelnik Hadžibajrić sa gostima na zatvaranju Ljetnog kina Stari Grad

Svjetskom premijerom filma “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića sinoć je zatvoreno SFF Ljetno kino Stari Grad, a projekciju su svojim prisustvom uveličali općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić sa svojim gostima.

Gosti Ljetnog kina Stari Grad sinoć su bili starogradski sportisti i genijalci

Gosti Ljetnog kina Stari Grad sinoć su, na poziv općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, bili uspješni mladi sportisti i genijalci iz ove Općine, a imali su priliku pogledati igrani film “Quo Vadis, Aida?”, rediteljice Jasmile Žbanić.

TV prilog otvaranja SFF Ljetnog kina Stari Grad

Pogledajte šta su kamere FACE TV-a...

TV prilog potpisivanja ugovora o pokretanju Ljetnog kina Stari Grad

Pogledajte TV prilog o potpisivanju ugovora o zajedničkoj saradnji Općine Stari Grad i Sarajevo Film Festivala na pokretanju Ljetnog kina Stari Grad. Prilog u produkciji FACE TV-a.

Općina Stari Grad i SFF najavit će zajednički projekat “Ljetno kino Stari Grad”

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisat će sutra, 10.augusta, 2021. godine ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta Ljetno kino Stari Grad u sklopu 27. Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 13-20.08.2021. godine u Sarajevu.

Nastavak ulaganja u infrastrukturu: Uskoro novi milionski projekat u Starom Gradu

Na području općine Stari Grad uskoro će početi još jedan veliki milionski infrastrukturni projekat, a riječ je o rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara...

Podzemna garaža prekoputa Vijećnice radi punim kapacitetom, 24h dnevno

Poboljšanje higijensko-epidemioloških uslova, kao i popuštanje mjera kriznih štabova dovelo je do toga da je proteklog vikenda, nakon dužeg perioda, starogradska jezgra bila ispunjena velikim brojem gostiju, kako domaćih, tako i turista iz drugih dijelova BiH i regiona.

Ponovo devastirane ploče u Aleji ambasadora: Zahtijevamo veći angažman policije

Ponovo devastirane ploče u Aleji ambasadora: Zahtijevamo veći angažman policije...

Na proljeće bi na Alifakovcu, Magudi i Megari trebao početi milionski projekat

Dugogodišnji problem loše vodovodne i kanalizacione mreže, ispucalih cijevi i isticanja vode na kolovoz stanovnika Alifakovca, Magude i Megare konačno bi mogao biti riješen...

Sa građanima Babića bašče: Ove godine počinje projekat vrijedan 1,3 miliona maraka

Građani mjesne zajednice Babića bašča imaju razloga da se nadaju pozitivnim stvarima u ovoj godini, kao i rješavanju velikih infrastrukturnih problema...

Sutra Zbor građana MZ Babića bašča

Nakon mjesnih zajednica Baščaršija, Ferhadija, Mjedenica i Mošćanica, sutra će se održati Zbor građana mjesne zajednice Babića bašča...

Aleja ambasadora: Na proljeće novi sadržaji uz 'Park mira'

Općina Stari Grad Sarajevo, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, poduzima aktivnosti na unapređenju turističko-rekreativne ponude na prostoru Darive kako bi ovo popularno starogradsko izletište bilo obogaćeno dodatnim zabavnim i infrastrukturnim sadržajima.