MZ Sedrenik

Počelo asfaltiranje dijela ulice Sedrenik mali

Počelo asfaltiranje dijela ulice Sedrenik mali...

Radovi u Sedrenik čikmi: Asfaltirano oko 300 metara makadamskog dijela

Radovi u Sedrenik čikmi: Asfaltirano oko 300 metara makadamskog dijela...

Tamponiranje i priprema za asfaltiranje ulice Rogina

Napreduje projekat sanacije dijela ulice Rogina koja se nalazi na području mjesne zajednice Sedrenik...

Prijem stranaka na otvorenom na Sedreniku: Građani saglasni u jednom - ovo je pun pogodak

Ispred osnovne škole na Sedreniku, sagrađene 2011. godine, u čiju gradnju je uloženo oko 3,6 miliona konvertibilnih maraka, danas je održan općinski „Prijem stranaka na otvorenom“ za stanovnike ove mjesne zajednice.

Rogina ulica: U toku polaganje ivičnjaka

U ulici Rogina koja se nalazi u mjesnoj zajednici Sumbuluša u toku su radovi na polaganju ivičnjaka, a prethodno je završena drenaže za odvodnju oborinskih voda.

Priprema za asfaltiranje dijelova ulice Sedrenik čikma

Napreduje projekat sanacije tri prilazna kraka ulice Sedrenik čikma. Ulica će dobiti oko 320 metara novog asfalta, što će zasigurno mnogo značiti stanovnicima, ali i posjetiocima ove ulice. ..

Počela je sanacija dijelova ulice Sedrenik čikma

U toku su radovi na sanaciji tri prilazna kraka ulice Sedrenik čikma. Ukupna dužina krakova u kojima se radi sanacija je oko 320 metara...

Asfaltiran put na Sedreniku nakon sanacije klizišta

Općina Stari Grad Sarajevo finansirala je asfaltiranje pristupnog lokalnog puta na Sedreniku, oštećenog usljed izvođenja radova na sanaciji klizišta na lokalitetu Sedrenik od broja 138 do broja 146...

Općinska delegacija na obilježavanju 28. godišnjice stradanja žrtava na Sedreniku

U starogradskom naselju Sedrenik, na današnji dan 1992. godine, desio se jedan od najtežih zločina u kojem su agresorske snage granatom usmrtile četiri osobe, od kojih troje djece iz jedne porodice - porodice Bojadži...

Šta smo ove godine radili na Sedreniku: Projekti vrijedni oko 800.000 KM

U narednom tekstu donosimo rezime projekata koje je Općina Stari Grad realizovala u toku 2019. godine na području mjesne zajednice Sedrenik.

Na Sedreniku okončan projekat vrijedan 240.000 KM

Ulica Alije Nametka koja se nalazi na spoju mjesnih zajednica Sedrenik i Medresa sada ima novu kanalizacionu i putnu infrastrukturu, što je za stanovnike ovih naselja od velikog značaja.

Počelo asfaltiranje ulice Alije Nametka nakon rekonstrukcije kanalizacione mreže

Počelo je asfaltiranje ulice Alije Nametka na Sedreniku. Ovi radovi izvode se nakon što je završena i treća dionica rekonstrukcije kanalizacione mreže.