MZ Mahmutovac

Radovi na Mahmutovcu ulaze u novu, zahtjevniju fazu

Na Mahmutovcu je u toku rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u tri ulice, a kako je potvrđeno iz Službe za investicije i komunalne poslove...

Saniran kameni zid u ulici Iza bašče

Urađena je sanacija kamenog podzida uz padinu, u ulici Iza bašče broj 4 na Mahmutovcu.

Zamjena vodovodne i kanalizacione mreže na Mahmutovcu: Dosad postavljeno oko 200 metara novih cijevi

Zamjena vodovodne i kanalizacione mreže na Mahmutovcu: Dosad postavljeno oko 200 metara novih cijevi...

TV prilog obilaska radova na Mahmutovcu

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić obišao je sa saradnicima i izvođačima veliki projekat postavljanja vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Begovac, Paje i Paje sokak na Mahmutovcu.

U posjeti gradilištu na Mahmutovcu: Nova vodovodna i kanalizaciona mreža kroz projekat vrijedan 1,3 miliona KM

U starogradskom naselju Mahmutovac u toku je treća faza velikog projekta postavljanja nove vodovodne i kanalizacione mreže, kao i oborinske odvodnje kroz projekat vrijedan više od 1,3 miliona konvertibilnih maraka.

Rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Begovac: Radovi napreduju

U mjesnoj zajednici Mahmutovac, tačnije u ulici Begovac izvode se radovi rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže u dijelovima ulica Begovac, Paje i Paje sokak, koje se nalaze na Mahmutovcu. Za stanovnike ovih ulica to će značiti kraj problemima sa lošim podzemnim instalacijama, vodovodnim i kanalizacionim cijevima i ispucalim asfaltom, a samim tim i stvaranje boljih uslova za život...

Počeo je veliki infrastrukturni projekat na Mahmutovcu: Investicija vrijedna skoro 750.000 KM

Počeo je još jedan veliki infrastrukturni projekat u Starom Gradu, a riječ je o rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u dijelovima ulica Begovac, Paje i Paje sokak, koje se nalaze na Mahmutovcu. Općina Stari Grad, na čelu sa općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrić, u svom ovogodišnjem budžetu je planirala ovu vrlo značajnu investiciju.

Nastavak ulaganja u infrastrukturu: Počinje još jedan veliki projekat na Mahmutovcu

Odlukom općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića uskoro će početi još jedan veliki infrastrukturni projekat u Starom Gradu.

Posjetili smo Envera Homovića na Mahmutovcu: Od drveta pravi sve što zamisli, a specijalnost su mu košnice

U starogradskom naselju Mahmutovac, u ulici Paje, 54-godišnji Enver Homović malu garažu pretvorio je u pravu radionicu u kojoj svojim rukama.

Ispunjeni zahtjevi građana: Postavljene info table na Mahmutovcu

Stanovnici mjesne zajednice Mahmutovac su, na jednom od redovnih sastanaka općinskog načelnika i njegovih saradnika sa građanima početkom godine...

Novi potporni zid i kaldrma u ulici Begovac

Uprkos otežavajućim okolnostima i proglašenju stanja prirodne nesreće povodom širenja virusa COVID 19, uspješno su okončani radovi izgradnje armirano-betonskog potpornog zida i sanacije dijela kaldrme u ulici Begovac na Mahmutovcu.

Sa građanima na Mahmutovcu: Nastavit ćemo pomagati građanima kojima je potrebna sanacija kuća i žive u teškim uslovima

U prostorijama mjesne zajednice Mahmutovac sinoć je održan sastanak građana sa općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem i njegovim saradnicima. Ovo je redovna, dugogodišnja praksa općinskog načelnika da se sastaje sa građanima i razgovara o stanju na terenu, te njihovim potrebama...