MZ Bistrik

Dom zdravlja Stari Grad završena krovna konstrukcija i fasada na bočnim stranama

Stabilne vremenske prilike posljednjih dana pogoduju izvođenju građevinskih radova, pa se tako i radovi rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad odvijaju bez problema.

Od tranzita do Trga Austrije sanirano šest ulica

U naselju Bistrik, na dijelu od potputnjaka na tranzitu, pa do Trga Austrije ,Općina Stari Grad sanirala je šest ulica ili dijelova ulica.

Nove posude za otpad u parku At mejdan

Od danas u parku At mejdan građani mogu odlagati sitni otpad u novim posudama, koje su postavili uposlenici KJKP „Park“.

Sportska sala OŠ“Edhem Mulabdić“: Završetak radova sljedeće sedmice, preostaje opremanje

Izvode se završni radovi na izgradnji sale OŠ“Edhem Mulabdić“, a članovi Tima za implementaciju ovog i još tri kapitalna projekta Općine Stari Grad danas su obišli gradilište i održali sastanak sa izvođačem radova i nadzornim organom.

Podzemna garaža: Za desetak dana završava se prvi nivo, etaža -2

Napreduju radovi na izgradnji podzemne garaže, prekoputa Vijećnice koje finansira Općina Stari Grad.

Pri kraju izgradnja sportske sale OŠ“Edhem Mulabdić“

Izvode se završni radovi na izgradnji sportske sale OŠ“Edhem Mulabdić“. U novosagrađenoj sali vrši se postavljanje podova, a do sada je završeno 50% podne površine.

Odlična muzička zabava na Bistriku uoči Bajrama

I ove godine Općina Stari Grad je realizovala ideju poznatog sarajevskog estradnog umjetnika Semira Cerića Koketa, te pred velikim brojem posjetilaca upriličila koncert u dvorištu OŠ "Edhem Mulabdić" na Bistriku.

Asfaltiran gornji dio ulice Bistrik potok i 'slijepa' ulica Namika Burazerovića

Stanovnici gornjeg dijela ulice Bistrik potok i 'slijepe' ulice Namika Burazerovića, od danas će do svojih kuće dolaziti novom asfaltnom cestom...

Ravnanje i tamponiranje ulica Bistrik potok i Namika Burazerovića

U toku je rehabilitacija ulice Bistrik potok i 'slijepe' ulice Namika Burazerovića, a ukupna dužina dionice na kojoj se radi sanacija je 620 metara...

Sanacija ulica Bistrik potok i Namika Burazerovića

Počela je rehabilitacija i sanacija ulice Bistrik potok i 'slijepe' ulice Namika Burazerovića, a ukupna dužina dionice na kojoj će se raditi je 620 metara.

Program inkluzije i u školi „Edhem Mulabdić“

Kroz kulturne i sportske sadržaje i u Osnovnoj školi „Edhem Mulabdić“ održana je radionica o programu inkluzije osoba s invaliditetom...

Dan otvorenih vrata osnovne škole “Edhem Mulabdić”

Osnovna škola „Edhem Mulabdić“, koja broji 489 učenika organizovala je Dan otvorenih vrata u sklopu kojih su danas pripremili niz aktivnosti kao što je održavanje nastave u vidu radionica i učeničkih izložbi.