MZ Bistrik

Iako bez nadležnosti i obaveze, Općina će pokušati riješiti probleme na Bistriku

Prostorije mjesne zajednice Bistrik sinoć su bile premale da prime sve građane koji su željeli prisustvovati sastanku sa općinskim rukovodstvom na čelu sa načelnikom Općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem...

Sutra sastanak sa građanima MZ Bistrik

Pozivaju se građani mjesne zajednice Bistrik da dođu na sastanak sutra, 06. marta, u 19:30 sati, u prostorije ove mjesne zajednice (ulica Bakarevića br. 9), gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Prije 26 godina se desio masakr na Bistriku

U starogradskoj ulici Isevića sokak kod broja 23, na Bistriku, danas je polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje, obilježena 26. godišnjica ubistva osam građana Sarajeva.

Nova kanalizacija na dijelovima Bistrika i Toka-Džeke

Završena je prva faza rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže u ulicama Bistrik potok i Pastrma (MZ Toka-Džeka).

Nakon OŠ „Vrhbosna“ i OŠ „Edhem Mulabdić“ donirana informatička oprema

Općina Stari Grad je s ciljem unapređenja nastavnog procesa, donirala područnoj Osnovnoj školi "Edhem Mulabdić" televizor sa android operativnim sistemom i informatičku opremu.

Rekonstrukcija kanalizacije na Bistriku – u toku radovi na drugoj dionici

Završena je rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže na dionici od ulice Bistrik potok do raskrsnice sa ulicom Balibegovica, nakon čega su počeli radovi na dijelu od raskrsnice s ulicom Pastrma do ulice Kurtin sokak.

Dom zdravlja Stari Grad : Donirana tri inhalatora za djecu, uskoro popravka centrale

Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić posjetio je danas Dom zdravlja Stari Grad gdje ga je primila direktorica ustanove dr.Samira Ahmetović.

Donirana sportska oprema učenicima OŠ „Edhem Mulabdić“

Učenici starogradske OŠ „Edhem Mulabdić“ će od ove školske godine na časovima tjelesnog i zdravstvenog odgoja koristiti nove lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

U ulici Bistrik potok zamijenjeno 80 metara stare kanalizacione mreže

Prema planiranoj dinamici i bez ikakvih poteškoća odvijaju se radovi na zahtjevnom projektu rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže, na dionici od ulice Bistrik potok do raskrsnice sa ulicom Balibegovica.

Radi se rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže na Bistriku

U toku su radovi na rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže,na dionici od ulice Bistrik potok pa do raskrsnice sa ulicom Balibegovica...

Franjevačka ulica na Bistriku potpuno asfaltirana, uloženo preko 200.000 KM

Projekat rekonstrukcije ulice Franjevačka na Bistriku, jedne od izuzetno prometnih ulica u Starom Gradu, završen je, a treća ujedno i posljednja faza, završava danas asfaltiranjem trotoara. Oko 500 metara ulice presvučeno je novim asfaltom, a projekat je realizovan u tri faze.

Postavljen prvi sloj asfalta u ulici Franjevačka

Postavljen je prvi sloj asfalta u ulici Franjevačka na Bistriku, a sutra se očekuje i asfaltiranje završnog sloja, čime će projekat u potpunosti biti okončan, potvrđeno je u Službi za investicije, plan i analizu Općine.