MZ Baščaršija

U centralnom dijelu Općine Stari Grad, sanirana ulica Edhema Mulabdića

Ulica Edhema Mulabdića koja se nalazi u centralnom dijelu Općine Stari Grad...

U ulici Halači obilježena 30.godišnjica zločina nad nevinim civilima

Na Baščaršiji, u ulici Halači, danas je obilježena tužna godišnjica od masakra koji se desio 23.augusta 1992. godine i u kojem je stradalo osam naših sugrađana.

Pripadnici DVD Vratnik sinoć izvršili pranje starogradske jezgre

Nalogom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik sinoć su ..

Načelnik posjetio Servis centar “Dajte nam šansu” i najavio finansijsku podršku

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić posjetio je danas Servis centar “Dajte nam šansu” koji na području općine Stari Grad djeluje od 2017. godine, te okuplja roditelje i djecu sa poteškoćama u razvoju.

Najoštrije osuđujemo vandalizam na Latinskoj ćupriji, policija uhapsila počinioce

U toku prethodne noći izvršen je najgrublji oblik vandalizma nad nacionalnim spomenikom Latinska ćuprija na kojem su ispisani grafiti s obje strane mosta. Općina Stari Grad je, putem Službe za opću upravu i inspekcijske poslove, jutros stupila u kontakt sa nadležnom Prvom PU-PS Stari Grad iz koje je potvrđeno da su počionici sinoć uhapšeni i privedeni na ispitivanje, te se provodi redovni postupak.

Demontiran i uklonjen montažno-demontažni objekat Turističke zajednice iz ulice Ćurčiluk mali

Općina Stari Grad Sarajevo je, putem Službe za opću upravu i inspekcijske poslove, izvršila demontažu i uklanjanje bespravno postavljenog montažno-demontažnog objekta privremenog karaktera...

Počela demontaža i uklanjanje kioska Turističke zajednice KS

Jutros u 07,30 sati, u ulici Ćurčiluk mali bb, Općina Stari Grad Sarajevo je putem Službe za opću upravu i inspekcijske poslove pristupila prinudnom uklanjanju bespravno postavljenog montažno-demontažnog objekta privremenog karaktera čiji je investitor Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

I dalje veliki broj turista u Starom Gradu, u augustu nas posjetilo skoro 40.000 gostiju

Iako je sezona ljetnih godišnjih odmora na samom kraju, to ne sprječava veliki broj stranih i domaćih turista da i dalje posjećuju najljepši dio Sarajeva, Stari Grad.

Obilježena 29.godišnjica uništavanja Vijećnice i Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Na današnji dan prije 29 godina uništen je jedan od najznačajnijih simbola Starog Grada, Sarajeva i Bosne i Hercegovine, sarajevska Vijećnica, odnosno Nacionalna i univerzitetska bibioteka BiH.

Načelnik Hadžibajrić posjetio SPKD Prosvjeta: Nastavlja se saradnja kroz izdavačku i bibliotečku djelatnost

Srpsko prosvjetno kulturno društvo „Prosvjeta“ osnovano je davne 1902. godine od eminentnih građana Sarajeva srpske nacionalnosti koji su živjeli na području Starog Grada.

Obilježena 29. godišnjica ubistva osam građana na Baščaršiji, u ulici Halači

Na današnji dan u ulici Halači, na Baščaršiji, ubijeno je osam građana, a među njima tri sestre Spahić, te sedmogodišnja kćerka jedne od njih. Troje građana je ranjeno, a danas se navršilo tačno 29 godina od tog stravičnog zločina.

Izvršeno noćno pranje Baščaršijskog trga

Usljed velike frekvencije posjetilaca u najužoj gradskoj jezgri, konkretno na prostoru Baščaršijskog trga, još jednom je izvršeno noćno pranje ove lokacije, a po nalogu Općine Stari Grad i općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića.