MZ Babića bašča

Radovi na Alifakovcu teku planiranom dinamikom - privedena kraju prva faza

Prva faza radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na Alifakovcu je privedena kraju...

Ambasadori Norveške, Slovenije i Rumunije zasadili lipe u Aleji ambasadora: Iz Slovenije donesena Najevska lipa

Ambasadori Norveške, Slovenije i Rumunije u našoj zemlji su danas zasadili svoje lipe na poznatom starogradskom šetalištu Aleja ambasadora. Njihovi domaćini u Aleji bili su općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad dr.sci. Mirza Batalović i pomoćnica načelnika za privredu Aldiana Kavazović.

FOTOIZVJEŠTAJ: Pogledajte kako napreduju radovi na Alifakovcu

Posjetili smo gradilište na Alifakovcu gdje je u toku rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže...

Počeli radovi u ulici Alifakovac: Evo šta kažu građani

Veliki projekat rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara, počeo je, kako je i najavljeno danas, 22.septembra 2021. godine...

Radovi na Alifakovcu počinju 22.septembra, najavljene izmjene režima saobraćaja

Prema informacijama iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, veliki projekat rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara, počinje u srijedu 22.septembra...

Učenici Gazi Husrev-begove medrese u akciji čišćenja od Bentbaše do Kozije ćuprije

Općina Stari Grad podržala je akciju učenika Gazi Husrev-begove medrese koji su danas, u okviru manifestacije „Dani Gazi Husrev-begovih hajrata“, organizovali eko akciju čišćenja prostora od Bentbaše do Kozije ćuprije.

TV prilog najave velikog infrastrukturnog projekta na Alifakovcu

U prostorijama Mjesne zajednice Babića bašča, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktorica firme Mibral d.o.o. Maja Bralović-Smith potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara.

Počinje veliki projekat na Alifakovcu: Potpisan ugovor vrijedan 1,4 miliona maraka

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktorica firme Mibral d.o.o. Maja Bralović-Smith potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže sa asfaltiranjem u dijelu ulice Veliki Alifakovac i ulicama Alifakovac, Maguda i Megara.

Ambasadori Češke, Japana i Nizozemske zasadili lipe u Aleji ambasadora

Nakon više od godinu pauze, koju je uzrokovala pandemija korona virusa, danas je ponovo upriličena tradicionalna ceremonija sadnje lipa u poznatoj starogradskoj šetnici Aleji ambasadora.

Završeno uvođenje javne rasvjete od Darive do Kozije ćuprije

Završeni su radovi na uvođenju sistema javne rasvjete od Darive do Kozije ćuprije, a nakon što se završi procedura tehničkog prijema, rasvjeta će biti puštena u rad, najkasnije za 10-ak do 15 dana.

U završnoj fazi uvođenje LED rasvjete od Darive do Kozije ćuprije

Projekat proširenja sistema javne LED rasvjete na području Zaštićenog pejzaža „Bentbaša“ (potez od alpinističke stijene Dariva do Kozje ćuprije), u dužini od 1.400 metara ušao je u završnu fazu.

Pogledajte ko je sve posjetio Ljetno kino Stari Grad na višenamjenskom trgu

Brojni građani i posjetioci grada uživali su prethodnih dana u projekcijama najboljih filmova Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu Stari Grad, smještenom na najljepšoj lokaciji u gradu, preko puta Vijećnice.