MZ Babića bašča

Aleja ambasadora bogatija za još tri lipe

Ambasadori Irana, Holandije i Turske su danas zasadili svoje lipe na poznatom starogradskom šetalištu Aleja ambasadora. Njihovi domaćini su bili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina, te dopredsjedavajući Sanel Dragolovčanin.

Novo, veliko igralište na platou Babića bašča

Kombinovano dječije i košarkaško igralište na raspolaganju je građanima MZ Babića bašča, a izgrađeno je zahvaljujući učešću Općine Stari Grad na međunarodnom projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Sanirana drvena ograda na mostu Bentbaša

Sanirana je drvena ograda na mostu Bentbaša u dužini od 50 metara.

Sanirano kaldrmisano stepenište na Alifakovcu, u toku radovi na platou

U blizini mezarja Alifakovac sanirano je kaldrmisano stepenište u dužini od 80 metara, a sada su na redu radovi sanacije platoa površine površine 200m2. Ovaj projekat finansira Općina Stari Grad sa oko 99.000 KM...

Sanacija drvene ograde na mostu Bentbaša

U toku je sanacija dotrajale drvene ograde na mostu Bentbaša, dužine 50 metara.

Napreduju radovi sanacije kaldrme na Alifakovcu

Građevinski radovi na sanaciji kaldrmisanog stepeništa i platoa u blizini mezarja Alifakovac idu u skladu sa planiranom dinamikom.

U toku sanacija kaldrmisanog stepeništa i platoa na Alifakovcu

Počeli su radovi na sanaciji kaldrmisanog stepeništa i platoa u blizini mezarja Alifakovac, što će dodatno uljepšati ovaj lokalitet, a projekat finansira Općina Stari Grad sa oko 99.000 KM.

U završnoj fazi izgradnja igrališta na Alifakovcu

Pri kraju je izgradnja kombinovanog dječijeg i košarkaškog igrališta na platou Babića bašča, ukupne površine od skoro 300m2...

U Starom Gradu počela izgradnja još jednog igrališta – četvrtog od ove godine

Na platou Babića bašča počela je izgradnja kombinovanog dječjeg i košarkaškog igrališta koje će se prostirati na površini od skoro 300m2.

Pri kraju izgradnja sportskog terena „Bijela bašča“

Izgradnja sportskog terena „Bijela bašča“ na Mihrivodama ušla je u završnu fazu, a trenutno se radi iscrtavanje terena...

Završena revitalizacije historijskog puta do Kozije ćuprije

Završena je revitalizacija historijskog puta do Kozije ćuprije, a radove koji su izvedeni danas je obišao načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić sa saradnicima.

Završena sanacija Vrela života, radi se pristupni put

Projekat revitalizacije historijskog puta do Kozije ćuprije odvija se planiranom dinamikom…