MZ Babića bašča

Priprema za asfaltiranje ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca

Projekat sanacije 176 metara ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca, u mjesnoj zajednici Babića-bašča, ulazi u završnu fazu.

Sanacija ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca

U toku je sanacija ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca, u mjesnoj zajednici Babića-bašča...

Izgrađen kameni podzid u ulici Muje Hrnjice

Završeni su radovi izgradnje kamenog podzida u ulici ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8 (MZ Babića bašča), a ispod zida je urađena i nova kaldrma.

Pri kraju obnova kamenog podzida i kaldrme u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u završnoj fazi je izgradnja kamenog podzida i kaldrme, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

Izrada kamenog podzida i uređenje starog puta u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u toku je izgradnja kamenog podzida...

Održan sastanak u MZ Babića bašča

U prostorijama mjesne zajednice Babića bašča, koja je sinoć bila ispunjena do posljednjeg mjesta, održan je sastanak građana i rukovodstva Općine Stari Grad, predvođenog općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Sutra sastanak sa građanima MZ Babića bašča

Pozivaju se građani mjesne zajednice Babića bašča da dođu na sastanak sutra, 27. februara, u 19:30 sati, u prostorije te mjesne zajednice u ulici Maguda 1 gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Nova oborinska kanalizacija i izmještanje niša za kontejnere na Alifakovcu

U toku je projekat izrade nove oborinske kanalizacije pored kaldrmisanog stepeništa na Alifakovcu, te izmještanje niša za kontejnere koje su narušavale izgled ovog historijskog lokaliteta.

Pet ambasadorica zasadilo svoje lipe

U poznatom starogradskom šetalištu Aleja ambasadora, svoje lipe su danas zasadile ambasadorica Republike Bugarske Avgustina Tzvetkova-Karabasheva, ambasadorica Arapske Republike Egipat Hala El Bishlawy, ambasadorica Švicarske Konfederacije Andrea Rauber Saxer, ambasadorica Republike Indonezije Amelia Achmad Yani, te rezidentna koordinatorica UN/UNDP misije u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu.

Nova kaldrma kod mezarja Alifakovac

Općina Stari Grad nastavlja sa očuvanjem jednog od svojih simbola – kaldrma, a u tom cilju u sanaciju kaldrme stepeništa i platoa na Alifakovcu uloženo je oko 99.000 KM.

Završeni radovi iluminacije Aleje ambasadora

Rekonstrukcija javne rasvjete, kao i postavljanje osvjetljenja ispod tabli sa imenima ambasadora koji su posadili svoje lipe u Aleji ambasadora, je završena.

Završava se projekat sanacije kaldrme kod mezarja Alifakovac

Nakon što je izvršena sanacija oko 80 metara kaldrmisanog stepeništa na Alifakovcu, pristupilo se sanaciji kaldrmisanog platoa površine oko 200m2. Prema informacijama nadležne službe, i ti radovi su u završnoj fazi...