MZ Babića bašča

Odobren projekat „Moja mjesna zajednica“, uskoro rekonstrukcija MZ Babića bašča

Kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ bit će finansiran program „Moja mjesna zajednica“ koji uključuje rekonstrukciju objekta mjesne zajednice Babića bašča...

U četvrtak ambasadori Španije, Kuvajta i SAD-a sade svoje lipe

U četvrtak, 27. juna, u 11:00 sati, u Aleji ambasadora, svoja stabla lipe zasadit će uvažene ekselencije; José María Valdemoro Giménez ambasador Kraljevine Španije, Abdulaziz Alsharrah ambasador Države Kuvajt i Eric Nelson ambasador Sjedinjenih Američkih Država.

Sanirana ulica Hafiza Ibrahima Trebinjca

Završeni su radovi sanacije 176 metara ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca u starogradskoj mjesnoj zajednici Babića bašča...

Priprema za asfaltiranje ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca

Projekat sanacije 176 metara ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca, u mjesnoj zajednici Babića-bašča, ulazi u završnu fazu.

Sanacija ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca

U toku je sanacija ulice Hafiza Ibrahima Trebinjca, u mjesnoj zajednici Babića-bašča...

Izgrađen kameni podzid u ulici Muje Hrnjice

Završeni su radovi izgradnje kamenog podzida u ulici ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8 (MZ Babića bašča), a ispod zida je urađena i nova kaldrma.

Pri kraju obnova kamenog podzida i kaldrme u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u završnoj fazi je izgradnja kamenog podzida i kaldrme, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

Izrada kamenog podzida i uređenje starog puta u ulici Muje Hrnjice

Na području mjesne zajednice Babiča bašča, u ulici Muje Hrnjice između brojeva 4 i 8, u toku je izgradnja kamenog podzida...

Održan sastanak u MZ Babića bašča

U prostorijama mjesne zajednice Babića bašča, koja je sinoć bila ispunjena do posljednjeg mjesta, održan je sastanak građana i rukovodstva Općine Stari Grad, predvođenog općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Sutra sastanak sa građanima MZ Babića bašča

Pozivaju se građani mjesne zajednice Babića bašča da dođu na sastanak sutra, 27. februara, u 19:30 sati, u prostorije te mjesne zajednice u ulici Maguda 1 gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Nova oborinska kanalizacija i izmještanje niša za kontejnere na Alifakovcu

U toku je projekat izrade nove oborinske kanalizacije pored kaldrmisanog stepeništa na Alifakovcu, te izmještanje niša za kontejnere koje su narušavale izgled ovog historijskog lokaliteta.

Pet ambasadorica zasadilo svoje lipe

U poznatom starogradskom šetalištu Aleja ambasadora, svoje lipe su danas zasadile ambasadorica Republike Bugarske Avgustina Tzvetkova-Karabasheva, ambasadorica Arapske Republike Egipat Hala El Bishlawy, ambasadorica Švicarske Konfederacije Andrea Rauber Saxer, ambasadorica Republike Indonezije Amelia Achmad Yani, te rezidentna koordinatorica UN/UNDP misije u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu.