MZ Bistrik

Odlična muzička zabava na Bistriku uoči Bajrama

I ove godine Općina Stari Grad je realizovala ideju poznatog sarajevskog estradnog umjetnika Semira Cerića Koketa, te pred velikim brojem posjetilaca upriličila koncert u dvorištu OŠ "Edhem Mulabdić" na Bistriku.

Asfaltiran gornji dio ulice Bistrik potok i 'slijepa' ulica Namika Burazerovića

Stanovnici gornjeg dijela ulice Bistrik potok i 'slijepe' ulice Namika Burazerovića, od danas će do svojih kuće dolaziti novom asfaltnom cestom...

Ravnanje i tamponiranje ulica Bistrik potok i Namika Burazerovića

U toku je rehabilitacija ulice Bistrik potok i 'slijepe' ulice Namika Burazerovića, a ukupna dužina dionice na kojoj se radi sanacija je 620 metara...

Sanacija ulica Bistrik potok i Namika Burazerovića

Počela je rehabilitacija i sanacija ulice Bistrik potok i 'slijepe' ulice Namika Burazerovića, a ukupna dužina dionice na kojoj će se raditi je 620 metara.

Program inkluzije i u školi „Edhem Mulabdić“

Kroz kulturne i sportske sadržaje i u Osnovnoj školi „Edhem Mulabdić“ održana je radionica o programu inkluzije osoba s invaliditetom...

Dan otvorenih vrata osnovne škole “Edhem Mulabdić”

Osnovna škola „Edhem Mulabdić“, koja broji 489 učenika organizovala je Dan otvorenih vrata u sklopu kojih su danas pripremili niz aktivnosti kao što je održavanje nastave u vidu radionica i učeničkih izložbi.

FOTOVIJEST: Radovi rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad

U ulici Alajbegovića 1 (MZ Bistrik) u toku su radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja Stari Grad – jedan od četiri kapitalna projekta u općini Stari Grad. U fotovijesti pogledajte radove.

Zbog rekonstrukcije DZ Stari Grad od danas izmješteni Dispanzer za školsku djecu i omladinu i Služba porodične medicine

Zbog adaptacije i rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad koja je počela 25. marta, 2019. godine i Dispanzer za školsku djecu i omladinu i Služba porodične medicine su dislocirani.

Počinje izgradnja temelja za novu sportsku salu

Radovi na izgradnji nove sportske sale OŠ “Edhem Mulabdić“ teku planiranom dinamikom...

Iako bez nadležnosti i obaveze, Općina će pokušati riješiti probleme na Bistriku

Prostorije mjesne zajednice Bistrik sinoć su bile premale da prime sve građane koji su željeli prisustvovati sastanku sa općinskim rukovodstvom na čelu sa načelnikom Općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem...

Sutra sastanak sa građanima MZ Bistrik

Pozivaju se građani mjesne zajednice Bistrik da dođu na sastanak sutra, 06. marta, u 19:30 sati, u prostorije ove mjesne zajednice (ulica Bakarevića br. 9), gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Prije 26 godina se desio masakr na Bistriku

U starogradskoj ulici Isevića sokak kod broja 23, na Bistriku, danas je polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje, obilježena 26. godišnjica ubistva osam građana Sarajeva.