MZ Mošćanica

U toku je rušenje bespravne gradnje u ulici Sarajevskih gazija

Jutros u 8,50 sati počelo je rušenje bespravno sagrađenog ogradnog zida u ulici Sarajevskih gazija 28-30, na Mošćanici, investitora B.R. Prema informacijama nadležne Službe za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad, inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da investitor B.R. nije ispoštovala urbanističko-tehničke uslove u pogledu gabarita i lokacije.

Održan Zbor građana Mošćanice, predstavljeni realizovani i najavljeni novi projekti

Realizacija značajnih projekata i pokretanje izmjene odluke koja će omogućiti legalizaciju objekata u donjem vodotoku Mošćanice obilježili su prošlu godinu u najvećoj starogradskoj mjesnoj zajednici Mošćanici - istaknuto je ovo sinoć na Zboru građana sa općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem...

Sutra Zbor građana MZ Mošćanica

U Mjesnoj zajednici Mošćanica (ulica Sarajevskih gazija broj 73) sutra u 18,30 sati, održat će se zbor građanima...

Firma Uzun-komerc: Inženjersko-tehnološko čudo sa Faletića

Starogradsko naselje Faletići asocira na opuštajuću prirodu i mjesto gdje se odlazi provesti lijep sunčani vikend na ručku i šetnji sa najbližim.

Postavljen novi asfalt na oko 400 metara regionalne ceste R447 Dariva-Hreša

Projekat sanacije dijela ulice Brusulje na Mošćanici, koja je dio regionalne ceste R447 Dariva-Hreša između dva entiteta, ulazi u završnu fazu...

Počelo asfaltiranje saobraćajnice Brusulje, dijela regionalne ceste R447 Dariva-Hreša

U okviru projekta sanacije saobraćajnice Brusulje, koja pripada regionalnoj cesti R447 Dariva - Hreša, danas se pristupilo asfaltiranju dijela dionice...

Asfaltiran dio ulice Nova Baruthana na Mošćanici

Završena je sanacija dijela ulice Nova Baruthana na Mošćanici. Riječ je o dijelu osnovnog pravca i kraku ulice Nova Baruthana, a ukupno je sanirano više od 200 metara saobraćajnice...

Počela sanacija dijela ulice Nova Baruthana

U toku su radovi na sanaciji dijela ulice Nova Baruthana od broja 35 do broja 43, na Mošćanici.

Obilazak poljoprivrednika i stočara iz Starog Grada: Najavljena podrška u vidu podsticaja i mehanizacije

U 2020. godini Općina Stari Grad je stanovnicima koji su se odlučili baviti plasteničkom proizvodnjom donirala ukupno 29 plastenika i više od 3.000 sadnica.

Završena sanacija ulice Ablagijin sokak: Građani zadovoljni, djeca uživaju

Ulica Ablagijin sokak nakon dugo godina dobila je novi asfalt. Radi se o jednom od najavljenih ovogodišnjih projekata u mjesnoj zajednici Mošćanica, a asfaltirana je ulica dužine 320 metra.

Asfaltira se Ablagijin sokak

Počeli su radovi na asfaltiranju ulice Ablagijin sokak koja se nalazi na Mošćanici. Sanacija se radi u dužini od 320 metara, a s ciljem obezbjeđenje adekvatne putne infrastrukture.

Ulica Brusulje, regionalna cesta R447 Dariva - Hreša: Počela dugo čekana sanacija

Počela je sanacija saobraćajnice Brusulje, dionica od 450 metara, koja pripada regionalnoj cesti R447 Dariva - Hreša, a koja spaja općine Stari Grad i Istočni Stari Grad. Za ove radove ranije je potpisan sporazum između ove dvije lokalne zajednice, a potpisali su ga načelnici Ibrahim Hadžibajrić i Bojo Gašanović.