MZ Mošćanica

Počela je četvrta faza sanacije ulice Nova Baruthana

Nakon što je 2015. i 2016. godine asfaltirano po 200 metara, te prošle godine oko 250 metara, sada se pristupilo četvrtoj fazi sanacije ulice Nova Baruthana (MZ Mošćanica) dužine 125 metara...

Nova zaštitna ograda na Obhodži

U najvećoj starogradskoj mjesnoj zajednici Mošćanica postavljena je nova putna, zaštitna, ograda i to u ulici Obhodža broj 85, dužine 24 metara.

Promocija knjige “Školjka bez bisera” u MZ Mošćanica

U prostorijama mjesne zajednice Mošćanica (ulica Sarajevskih gazija 23), u utorak, 12. marta, u 18:30, će se održati promocija knjige “Školjka bez bisera” autora Efida Šehića.

Saradnja OŠ „Vrhbosna“ i OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ iz Kragujevca

Na osnovu Sporazuma o bratimljenju između Općine Stari Grad i Grada Kragujevca iz 2012. godine, sada je ostvarena saradnja između dvije osnovne škole ovih bratskih lokalnih samouprava.

Novi asfalt u ulici Nova Baruthana

Okončana i treća faza sanacije ulice Nova Baruthana, koja se nalazi u najvećoj starogradskoj mjesnoj zajednici Mošćanica...

Rješavanje problema oborinskih voda u ulici Nova Baruthana

U toku je treća faza sanacije ulice Nova Baruthana (MZ Mošćanica). Projekat obuhvata asfaltiranje 250 metara makadamske ceste...

Asfaltirana ulica Hladivode

Okončani su radovi na sanaciji ulice Hladivode, koja se nalazi u najvećoj starogradskoj mjesnoj zajednici Mošćanica...

Počela je treća faza sanacije makadamske ulice Nova Baruthana

Nakon što je 2015. i 2016. godine asfaltirano po 200 metara, sada se pristupilo trećoj fazi sanacije ulice Nova Baruthana (MZ Mošćanica) dužine oko 250 metara...

Asfaltira se ulica Hladivode

U toku su završni radovi sanacije ulice Hladivode (MZ Mošćanica), sada se radi asfaltiranje oko 95 metara ceste. Projekat košta oko 84.000 KM i finansira ga Općina Stari Grad.

Starogradski FK „Mošćanica“ jesenji prvak Kantonalne lige – grupa B

Fudbalski klub „Mošćanica“ iz Starog Grada ove jeseni pružio je odlične partije u Kantonalnoj ligi Sarajevo – Grupa B, osvojio prvo mjesto i iduće godine se nada ulasku u Drugu ligu FBiH. Ovaj uspješni sportski kolektiv redovno pomaže i podržava Općina Stari Grad.

Novi fudbalski teren na Obhodži

Postavljanjem golova i klupa okončana je izgradnja terena za mali fudbal u ulici Čorbadži dede Mustafaga na Obhodži...

Asfaltiran i ograđen fudbalski teren na Obhodži

Izgradnja terena za mali fudbal u ulici Čorbadži dede Mustafaga na Obhodži je završena, ostalo je još samo postavljanje golova.