MZ Sumbuluša

U toku hortikulturno uređenje avlije Saburine kuće

Nacionalni spomenik sagrađen u 18. stoljeću, Saburina kuća, uskoro će imati još ljepšu avliju i bašču gdje se trenutno radi hortikulturno uređenje...

U OŠ „Saburina“ počeo projekat „Sakupljanje EE – otpada“

Međunarodni dan e-otpada danas je obilježen prigodnim programom i zvaničnim početkom projekta „Sakupljanje EE – otpada“ u OŠ“Saburina“.

OŠ „Saburina“: U novu školsku godinu sa novim prozorima i vratima, preostalo uređenje terasa

U OŠ „Saburina“ izvršeno je postavljanje novih prozora i unutarnjih vrata, a projekat su realizovali Općina Stari Grad i Ambasada Japana u BiH.

Izvode se radovi na sanaciji ulice Sumbul česma, prethodno sanirana i Hadžijamakova

U toku je djelimična sanacija kolovoznih oštećenja u ulici Sumbul česma koja se nalazi u mjesnoj zajednici Sumbuluša...

Završava se zamjena stolarije u OŠ „Saburina“, počeli i unutarnji radovi

Projekat rekonstrukcije prozora i vrata OŠ „Saburina“ koji realizuju Općina Stari Grad i Ambasada Japana u BiH ulazi u završnu fazu i sve će biti spremno do početka naredne školske godine...

Novi paneli za grijanje u OŠ „Saburina“, ali i vrijedni projekti za 2019. godinu

Starogradska OŠ „Saburina“ je, zahvaljujući pomoći Ambasade Republike Slovačke u BiH, dobila najmodernije strujne panele za grijanje, a iduće godine će početi projekat potpune obnove prozora i vrata na objektu A ove škole.

Uređena unutrašnjost i avlija Saburine kuće

U sklopu pete faze restauracije i sanacije starogradskog dragulja Saburina kuća dodatno je uređen enterijer, a u potpunosti je sanirana i avlija sa postavljanjem tradicionalne bosanske kaldrme.

U toku uređenje avlije Saburine kuće

Počelo je uređenje avlije ispred Saburine kuće u sklopu pete faze restauracije i sanacije ovog nacionalnog spomenika...

Saburinu kuću posjetilo više od 700 ljudi- posjeta turista iz Maroka, Iraka, Francuske, Italije, Japana...

Saburinu kuću, nacionalni spomenik iz 18. stoljeća kojeg je restaurirala i obnovila Općina Stari Grad, za pet dana posjetilo je više od 700 turista i domaćih gostiju, a među njima i gosti iz Japana, Francuske, Maroka, Iraka, Danske, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije, Makedonije.

U Saburinoj kući i turisti iz Beograda

Pored mališana iz Centra za majke i djecu „Brižne ruke“ i oko 150 građana, jučer su Saburinu kuću posjetili i turisti iz Beograda, a među njima i Gordana Mašanović iz Starog Grada Beograda.

Iz Saburine kuće danas dopirali zvuci sevdalinki

Biser u srcu Starog Grada, Saburinu kuću, posjetili su danas članovi Centra za zdravo starenje Centar i Stari Grad, kao i njihov hor „Ruže“ koji nisu odoljeli da u nezaboravnom ambijentu malo i zapjevaju...

Članovi Centra za unapređenje zdravlja i turisti iz Francuske u posjeti Saburinoj kući

Članovi Centra za promociju i unapređenje zdravlja Stari Grad Sarajevo posjetili su danas Saburinu kuću, nacionalni spomenik iz 18. vijeka.