MZ Sumbuluša

Uređena unutrašnjost i avlija Saburine kuće

U sklopu pete faze restauracije i sanacije starogradskog dragulja Saburina kuća dodatno je uređen enterijer, a u potpunosti je sanirana i avlija sa postavljanjem tradicionalne bosanske kaldrme.

Saburinu kuću posjetilo više od 700 ljudi- posjeta turista iz Maroka, Iraka, Francuske, Italije, Japana...

Saburinu kuću, nacionalni spomenik iz 18. stoljeća kojeg je restaurirala i obnovila Općina Stari Grad, za pet dana posjetilo je više od 700 turista i domaćih gostiju, a među njima i gosti iz Japana, Francuske, Maroka, Iraka, Danske, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije, Makedonije.

U Saburinoj kući i turisti iz Beograda

Pored mališana iz Centra za majke i djecu „Brižne ruke“ i oko 150 građana, jučer su Saburinu kuću posjetili i turisti iz Beograda, a među njima i Gordana Mašanović iz Starog Grada Beograda.

Članovi Centra za unapređenje zdravlja i turisti iz Francuske u posjeti Saburinoj kući

Članovi Centra za promociju i unapređenje zdravlja Stari Grad Sarajevo posjetili su danas Saburinu kuću, nacionalni spomenik iz 18. vijeka.

Saburina kuća otvorila vrata za sve posjetioce

Saburina kuća, nacionalni spomenik sagrađen u 18 stoljeću, danas je otvorila vrata za sve zainteresovane posjetioce koji će je moći posjetiti do kraja sedmice i upoznati se se kulturom življenja osmanskog perioda...

Novi namještaj u Saburinoj kući

Novi rezbareni namještaj jučer je isporučen u Saburinu kuću, te je na spratu postavljeno ukupno deset peškun stolova i 19 peškun stolica.

Hadžibajrić i Purivatra potpisali ugovor o sufinansiranju Sarajevo Film Festivala

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg SFF-a vrijedan 20.000 KM.

Saniran ulaz u prostorije MZ Sumbuluša

Završeni su radovi sanacije ulaza u zgradu Osnovne škole „Saburina“ tj. dijela koji vodi prema prostorijama mjesne zajednice Sumbuluša koja je tu smještana.

Sanacija ulaza u prostorije MZ Sumbuluša

U toku su radovi sanacije ulaza u zgradu Osnovne škole „Saburina“ tj. dijela koji vodi prema prostorijama mjesne zajednice Sumbuluša koja je tu smještana...

Sutra potpisivanje ugovora sa JU Muzej “Alija Izetbegović” o finansiranju projekta

Općina Stari Grad finansirat će projekat sanacije vanjskog stepeništa JU Muzej “Alija Izetbegović”…

Rekonstrukcija kanalizacione mreže u ulici Bakije sokak

Počela je rekonstrukcija separatne kanalizacione mreeže i dijela vodovodne mreže u ulici Bakije sokak, na Sumbuluši...

Starogradski osnovci uče putem portala osnovna.ba

Portal osnovna.ba je edukativna web stranica namijenjena učenicima osnovnih škola od petih do devetih razreda...