MZ Sumbuluša

U OŠ „Saburina“ počeo projekat „Sakupljanje EE – otpada“

Međunarodni dan e-otpada danas je obilježen prigodnim programom i zvaničnim početkom projekta „Sakupljanje EE – otpada“ u OŠ“Saburina“.

OŠ „Saburina“: U novu školsku godinu sa novim prozorima i vratima, preostalo uređenje terasa

U OŠ „Saburina“ izvršeno je postavljanje novih prozora i unutarnjih vrata, a projekat su realizovali Općina Stari Grad i Ambasada Japana u BiH.

Izvode se radovi na sanaciji ulice Sumbul česma, prethodno sanirana i Hadžijamakova

U toku je djelimična sanacija kolovoznih oštećenja u ulici Sumbul česma koja se nalazi u mjesnoj zajednici Sumbuluša...

Novi paneli za grijanje u OŠ „Saburina“, ali i vrijedni projekti za 2019. godinu

Starogradska OŠ „Saburina“ je, zahvaljujući pomoći Ambasade Republike Slovačke u BiH, dobila najmodernije strujne panele za grijanje, a iduće godine će početi projekat potpune obnove prozora i vrata na objektu A ove škole.

Uređena unutrašnjost i avlija Saburine kuće

U sklopu pete faze restauracije i sanacije starogradskog dragulja Saburina kuća dodatno je uređen enterijer, a u potpunosti je sanirana i avlija sa postavljanjem tradicionalne bosanske kaldrme.

Saburinu kuću posjetilo više od 700 ljudi- posjeta turista iz Maroka, Iraka, Francuske, Italije, Japana...

Saburinu kuću, nacionalni spomenik iz 18. stoljeća kojeg je restaurirala i obnovila Općina Stari Grad, za pet dana posjetilo je više od 700 turista i domaćih gostiju, a među njima i gosti iz Japana, Francuske, Maroka, Iraka, Danske, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije, Makedonije.

U Saburinoj kući i turisti iz Beograda

Pored mališana iz Centra za majke i djecu „Brižne ruke“ i oko 150 građana, jučer su Saburinu kuću posjetili i turisti iz Beograda, a među njima i Gordana Mašanović iz Starog Grada Beograda.

Članovi Centra za unapređenje zdravlja i turisti iz Francuske u posjeti Saburinoj kući

Članovi Centra za promociju i unapređenje zdravlja Stari Grad Sarajevo posjetili su danas Saburinu kuću, nacionalni spomenik iz 18. vijeka.

Saburina kuća otvorila vrata za sve posjetioce

Saburina kuća, nacionalni spomenik sagrađen u 18 stoljeću, danas je otvorila vrata za sve zainteresovane posjetioce koji će je moći posjetiti do kraja sedmice i upoznati se se kulturom življenja osmanskog perioda...

Novi namještaj u Saburinoj kući

Novi rezbareni namještaj jučer je isporučen u Saburinu kuću, te je na spratu postavljeno ukupno deset peškun stolova i 19 peškun stolica.

Hadžibajrić i Purivatra potpisali ugovor o sufinansiranju Sarajevo Film Festivala

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg SFF-a vrijedan 20.000 KM.

Saniran ulaz u prostorije MZ Sumbuluša

Završeni su radovi sanacije ulaza u zgradu Osnovne škole „Saburina“ tj. dijela koji vodi prema prostorijama mjesne zajednice Sumbuluša koja je tu smještana.