MZ Medrese

Nakon centralnog dijela, nova kanalizacija i u kraku ulice Ispod Budakovića

Narednog mjeseca počinju radovi na rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže u kraku ulice Ispod Budakovića koji se nalazi između centralnog dijela ulice Ispod Budakovića i ulice Vrbanjuša.

Ulica Ispod Budakovića sprema se za asfaltiranje

Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže u dužini od 475 metara u ulici Ispod Budakovića, uslijedili su radovi potpunog uređenja kolovozne podloge u dužini od 570 metara.

Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže, počela sanacija ulice Ispod Budakovića

Uklanjanje oštećene kolovozne podloge u ulici Ispod Budakovića u mjesnoj zajednici Medrese počelo je jučer.

Općina izdvaja preko 300.000 KM za vodovodnu mrežu i asfaltiranje ulice Ispod Budakovića

Općina Stari Grad pokrenula je ove godine projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Ispod Budakovića u mjesnoj zajednici Medrese, koji je uspješno završen...

Ulaganja u rekonstrukciju vodovodne mreže, pri kraju radovi Ispod Budakovića

U završnoj je fazi još jedan veliki infrastrukturni projekat u Starom Gradu, vrijedan preko 160.000 KM, a radi se o rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu ulice Ispod Budakovića, u mjesnoj zajednici Medrese

Asfaltiran krak ulice Mihrivode

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na asfaltiranju ulica općine Stari Grad Sarajevo za 2019. godinu, završena je sanacija kraka ulice Mihrivode od broja 70, u mjesnoj zajednici Medrese.

Pri kraju radovi na zamjeni vodovodne mreže u ulici Ispod Budakovića

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Ispod Budakovića, na Medresi su u završnoj fazi, potvrđeno je iz Službe za investicije iz komunalne poslove Općine...

Načelnik Hadžibajrić sa najboljim svjetskim borcima brazilske jiu jitse

U prostorijama Mjesne zajednice Medrese se održava vrhunski trening kamp čuvenog borilačkog sporta brazilska jiu jitsa u organizaciji Kluba brazilske jiu jitse Redžović iz Čikaga. Kamp je okupio neke od najboljih boraca ovog sporta, a sinoć ih je posjetio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić...

Rekonstrukcija vodovodne mreže u dijelu ulice Ispod Budakovića

U Starom Gradu je počeo još jedan veliki infrastrukturni projekat vrijednosti 161.000 KM, a radi se o rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu ulice Ispod Budakovića, u mjesnoj zajednici Medrese.

Građani iznosili svoje probleme u MZ Medrese

U prepunoj prostoriji Mjesne zajednice Medrese održan je sastanak na kojem su građani imali priliku čuti urađene i planirane projekte, ali i iznijeti probleme sa kojima se susreću. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i predstavnici službi su saslušali sve zahtjeve, pojasnili situaciju i obećali djelovanje u skladu sa mogućnostima.

Sutra sastanak sa građanima MZ Medrese

Pozivaju se građani mjesne zajednice Medrese da dođu na sastanak sutra, 23. januara, u 18:00 sati, u prostorije ove mjesne zajednice (ulica Safvet-bega Bašagića 84), gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Pripreme za asfaltiranje druge dionice ulice Grličića brdo

Sanacija ulice Grličića brdo u mjesnoj zajednici Medrese odvija se prema utvrđenoj dinamici.