MZ Sedrenik

Zimski uslovi nisu zaustavili radove – gradi se potporna konstrukcija na Sedreniku

Uprkos zimskim uslovima na terenu, nije obustavljena izgradnja potporne konstrukcije u ulici Ramića banja, na Sedreniku, koja za cilj ima osiguranje padine i pružanje bolje sigurnosti stanovnicima ove ulice.

Preminula je Aziza Karić jedna od najstarijih stanovnica Starog Grada

U 105. godini života jučer je preminula Aziza Karić sa Sedrenika, jedna od najstarijih stanovnica Starog Grada, Sarajeva, ali i čitave BiH.

Javni uvid u osnovnu Koncepciju Regulacionog plana Sedrenik

Na osnovu Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana Sedrenik (Službene novine Kantona Sarajevo, 05/19), Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo izradio je osnovnu Koncepciju Regulacionog plana Sedrenik.

Pogledajte ulicu Rogina nakon sanacije

Završena je sanacija dijela ulice Rogina u dužini oko 220 metara. Sanirana je dionica od spoja sa ulicom Grličića brdo do spoja sa ulicom Sedrenik...

Počelo asfaltiranje dijela ulice Sedrenik mali

Počelo asfaltiranje dijela ulice Sedrenik mali...

Radovi u Sedrenik čikmi: Asfaltirano oko 300 metara makadamskog dijela

Radovi u Sedrenik čikmi: Asfaltirano oko 300 metara makadamskog dijela...

Tamponiranje i priprema za asfaltiranje ulice Rogina

Napreduje projekat sanacije dijela ulice Rogina koja se nalazi na području mjesne zajednice Sedrenik...

Prijem stranaka na otvorenom na Sedreniku: Građani saglasni u jednom - ovo je pun pogodak

Ispred osnovne škole na Sedreniku, sagrađene 2011. godine, u čiju gradnju je uloženo oko 3,6 miliona konvertibilnih maraka, danas je održan općinski „Prijem stranaka na otvorenom“ za stanovnike ove mjesne zajednice.

Rogina ulica: U toku polaganje ivičnjaka

U ulici Rogina koja se nalazi u mjesnoj zajednici Sumbuluša u toku su radovi na polaganju ivičnjaka, a prethodno je završena drenaže za odvodnju oborinskih voda.

Priprema za asfaltiranje dijelova ulice Sedrenik čikma

Napreduje projekat sanacije tri prilazna kraka ulice Sedrenik čikma. Ulica će dobiti oko 320 metara novog asfalta, što će zasigurno mnogo značiti stanovnicima, ali i posjetiocima ove ulice. ..

Počela je sanacija dijelova ulice Sedrenik čikma

U toku su radovi na sanaciji tri prilazna kraka ulice Sedrenik čikma. Ukupna dužina krakova u kojima se radi sanacija je oko 320 metara...

Asfaltiran put na Sedreniku nakon sanacije klizišta

Općina Stari Grad Sarajevo finansirala je asfaltiranje pristupnog lokalnog puta na Sedreniku, oštećenog usljed izvođenja radova na sanaciji klizišta na lokalitetu Sedrenik od broja 138 do broja 146...