MZ Vratnik

Ulica Porčina: Zadovoljni radovima stanovnici časte radnike kafom i kolačima

Stara kaldrma u ulici Porčina na Vratniku uskoro će u potpunosti biti sanirana...

Sanirana rukohvatna ograda u ulici Carina

Urađena je sanacija metalnih rukohvata u ulici Carina, na Vratniku. S obzirom da je rukohvatna ograda bila oštećena i niska zbog sloja asfalta trotoara, pristupilo se njenoj sanaciji radi postizanja propisane visine.

Počela je sanacija trećeg i posljednjeg dijela kaldrme u ulici Porčina

Otpočeli su radovi na sanaciji trećeg dijela kaldrme u ulici Porčina na Vratniku, a ovaj projekat će obuhvatati i izradu mreže oborinske kanalizacije, ukupno će se sanirati 70 metara kaldrme.

Počinje sanacija i preostalog dijela kaldrme u ulici Porčina na Vratniku

Sutra počinje i treća faza sanacije kaldrme u ulici Porčina na Vratniku, a ovaj projekat će obuhvatati i izradu mreže oborinske kanalizacije...

Asfaltirana ulica Bijela česma

Ulica Bijela česma na Vratniku, kojom svakodnevno saobraća veliki broj vozila i pješaka, dobila je novi asfalt. Sanacija ulice urađena je na dužini od oko 100 metara...

Počela sanacija ulice Bijela česma na Vratniku

U toku su radovi na sanaciji ulice Bijela česma koja se nalazi na području mjesne zajednice Vratnik...

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži u ulici Čebedžije broj 41 na Vratniku.

Obilježena godišnjica stradanja šefa Međunarodnog Crvenog krsta kod Višegradske kapije

Općina Stari Grad je, kao i svih proteklih godina, odala počast šefu Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u Sarajevu Fredericu Mauriceu, koji je stradao 1992. godine u ulici Višegradska kapija.

Završava se asfaltiranje ulice Ploča na Vratniku

Završava se asfaltiranje ulice Ploča na Vratniku, površine od oko 1.000 metara kvadratnih, potvrđeno je u Službi za investicije i komunalne poslove Općine.

Eldar Derviškadić najbolji igrač 5. Tavla turnira „Sarajevo open“

Povodom obilježavanja Dana Općine Stari Grad, jučer je održan 5. Tavla turnir, a najuspješniji igrač je bio Eldar Derviškadić iz domaćeg Tavla kluba „Vratnik“.

U toku 5. tavla turnir "Sarajevo open"

U Domu kulture na Vratniku u toku je peti turnir u tavli „Sarajevo open“ koji organizuje Tavla klub “Vratnik“, a dio je programa obilježavanja Dana Općine Stari Grad.

Građani Vratnika razgovarali sa općinskim rukovodstvom

Veliki broj građana mjesne zajednice Vratnik prisustvovao je sinoćnjem sastanku sa rukovodstvom Općine Stari Grad na čelu sa općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem...