MZ Mjedenica

Ulica Hamdije Kreševljakovića: Nastavljeno asfaltiranje, uskoro i sanacija armirano-betonske stropne ploče

Asfaltiran je drugi dio saobraćajnice Hamdije Kreševljakovića, na dijelu od skretanja u ulicu Isa-bega Ishakovića (kod Bakr-babine džamije) do skretanja za Austrijski trg, ukupne dužine od oko 120 metara.

Postavljaju se zaštitni stubići u ulici Isa bega Ishakovića

S ciljem sprečavanja parkiranja vozila na nedozvoljenim mjestima, u toku je postavljanje metalnih stubića u ulici Isa bega Ishakovića, uz park At mejdan i Bakr-babinu džamiju.

Od danas obustava trolejbuskog saobraćaja prema Trgu Austrije

Obavještavamo građane - korisnike gradskog/trolejbuskog prevoza, da od danas (7. septembar) do završetka radova na Trgu Austrije trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji.

Nastavljeni radovi na rekonstrukciji gornjeg dijela ulice Hamdije Kreševljakovića

Nastavljena je rekonstrukcija ulice Hamdije Kreševljakovića, a druga faza radova izvodi se na dionici od Bakr-babine džamije prema trolejbuskoj okretnici gdje se izvode radovi postavljanja oborinske kanalizacije.

Nastavljeni radovi u ulici Hamdije Kreševljakovića

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji ulice Hamdije Kreševljakovića i to na dionici od Bakr-babine džamije do Austrijskog trga.

Ulica Hamdije Kreševljakovića: Postavljen prvi sloj asfalta, ponovo otvorena za saobraćaj

Kao što je prethodno najavljeno, uoči početka Sarajevo Film Festivala, izvršeno je postavljanje prvog sloja asfalta u ulici Hamdije Kreševljakovića, čime je ova vrlo važna saobraćajnica ponovo otvorena za saobraćaj.

U toku je asfaltiranje ulice Hamdije Kreševljakovića

U ulici Hamdije Kreševljakovića u toku su radovi na postavljanju prvog sloja asfalta.

Najavljeno asfaltiranje dijela ulice Hamdije Kreševljakovića, druga faza nastavlja se poslije Sarajevo Film Festivala

Kako bi se postigla funkcionalnost saobraćajnice Hamdije Kreševljakovića u jeku turističke sezone i periodu održavanja najveće filmske smotre u regiji - Sarajevo Film Festivala...

Napreduju radovi u ulici Hamdije Kreševljakovića

Završena je ugradnja novih trotora na desnoj strani ulice Hamdije Kreševljakovića od Drvenije do skretanja za Bakr-babinu džamiju...

Ulica Hamdije Kreševljakovića: U toku radovi na oborinskoj kanalizaciji

U ulici Hamdija Kreševljakovića kako je i predviđeno planskom dokumentacijom u toku je izvođenje radova na oborinskoj kanalizaciji.

FOTOVIJEST: Ulica Hamdije Kreševljakovića jutros, uklonjen prvi sloj asfalta

Kako je i najavljeno, sinoć su počeli radovi na rekonstrukciji ulice Hamdije Kreševljakovića, na dijelu od Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti prema Bakr-babinoj džamiji...

Za lakši pristup invalidnim osobama gradi se pristupni put na stepeništu u ulici Save Skarića

Na stepeništu, u ulici Save Skarića broj 8, u toku su radovi na izradi pristupnog puta kako bi se olakšao prilaz invalidnoj osobi koja živi u blizini.