MZ Mjedenica

Općina Stari Grad zahtijeva od resorne ministrice Naide Hota-Muminović da HITNO provjeri navode roditelja i ispita stanje u Zavodu Mjedenica

Nakon što je autistični dječak Harun Hašinbegović prije devet dana pobjegao iz Zavoda Mjedenica jer je ostavljen bez ikakvog nadzora, te je skoro 5 sati sam lutao gradom i bio životno ugrožen

Završeno asfaltiranje dijelova ulice Save Skarića

Asfaltirani su dijelovi ulice Save Skarića, čime je okončan projekat sanacije veoma značajne dionice za veliki broj građana naselja Mjedenica.

Počela je sanacija dijelova ulice Save Skarića, u mjesnoj zajednici Mjedenica

S poboljšanjem vremenskih uslova, nastavljeni su radovi na poboljšanju putne infrastrukture u Starom Gradu...

Završena sanacija dijela kaldrmisanog stepeništa u ulici Save Skarića na Mjedenici

U ulici Save Skarića završena je sanacija dijela kaldrme u dužini od oko 25 metara.

U završnoj fazi sanacija dijela kaldrmisanog stepeništa u ulici Save Skarića

U ulici Save Skarića u toku je sanacija dijela kaldrme u dužini od oko 25 metara, a radovi na ovom projektu su u završnoj fazi.

Načelnik Hadžibajrić obradovao polaznike Radionice za radnu okupaciju osoba s poteškoćama u razvoju

Na Bistriku, u ulici Bakarevića, svoj mirni kutak za edukaciju, druženje i socijalizaciju našlo je 28 osoba sa poteškoćama

Počela sanacija dijela kaldrmisanog stepeništa u ulici Save Skarića

U ulici Save Skarića počela je sanacija dijela kaldrme u dužini od oko 25 metara. Kaldrmisano stepenište u ulici Save Skarića...

Radovi u ulici Hamdije Kreševljakovića: Stavljen završni sloj asfalta od Drvenije do raskrsnice na Trgu Austrije

Postavljen je završni sloj asfalta u ulici Hamdije Kreševljakovića - na dionici od Drvenije do raskrsnice prema trolejbuskom stajalištu na Trgu Austrije.

Ulica Hamdije Kreševljakovića: Nastavljeno asfaltiranje, uskoro i sanacija armirano-betonske stropne ploče

Asfaltiran je drugi dio saobraćajnice Hamdije Kreševljakovića, na dijelu od skretanja u ulicu Isa-bega Ishakovića (kod Bakr-babine džamije) do skretanja za Austrijski trg, ukupne dužine od oko 120 metara.

Postavljaju se zaštitni stubići u ulici Isa bega Ishakovića

S ciljem sprečavanja parkiranja vozila na nedozvoljenim mjestima, u toku je postavljanje metalnih stubića u ulici Isa bega Ishakovića, uz park At mejdan i Bakr-babinu džamiju.

Od danas obustava trolejbuskog saobraćaja prema Trgu Austrije

Obavještavamo građane - korisnike gradskog/trolejbuskog prevoza, da od danas (7. septembar) do završetka radova na Trgu Austrije trolejbuski saobraćaj neće biti u funkciji.

Nastavljeni radovi na rekonstrukciji gornjeg dijela ulice Hamdije Kreševljakovića

Nastavljena je rekonstrukcija ulice Hamdije Kreševljakovića, a druga faza radova izvodi se na dionici od Bakr-babine džamije prema trolejbuskoj okretnici gdje se izvode radovi postavljanja oborinske kanalizacije.