MZ Ferhadija

Obilježena 30.godišnjica postrojavanja Prve brigade policije

Na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, postrojavanjem veterana Prve brigade policije Stari Grad, prigodnim programom, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen-obilježju, obilježena je 30. godišnjica postrojavanja ove brigade.

Počela rekonstrukcija Trga oslobođenja-Alija Izetbegović

Počeli su radovi na rekonstrukciji Trga oslobođenja-Alija Izetbegović. Kako je ranije izjavio općinski načelnik mr.Ibrahim Hadžibajrić, skoro godinu dana trajala je procedura

Obilježena još jedna tužna godišnjica masakra na Markalama

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe, minutom šutnje i čitanjem imena poginulih građana, na sarajevskoj pijaci Markale obilježena je 28. godišnjica...

Obilježena 28.godišnjica od ubistva osam građana u ulici Gimnazijska

Prije 28 godina sa agresorskih položaja na Vracama ispaljena je granata koja je eksplodirala na raskršću ulica Gimnazijska i Obala Kulina bana i usmrtila osam, dok je deset građana teže i lakše ranjeno.

Općina Centar neprimjerenim sadržajima nastavlja sa uništavanjem najuže jezgre

Usljed nastavka prakse da dozvoljava neprimjerene sadržaje na razgraničenju dvije općine, Općina Stari Grad još jednom javno upućuje protest Općini Centar zbog sadržaja koje dozvoljava na javnoj površini na njenoj teritoriji.

Načelnik Hadžibajrić prisustvovao svečanosti u Udruženju kardiologa BiH

Na poziv rukovodstva Udruženja kardiologa Bosne i Hercegovine, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić...

U toku postavljanje moderne LED rasvjete u Ferhadiji

Uvođenje tzv. pametne javne rasvjete na potezu Titova-Ferhadija do ulice Sarači, koje je počelo sredinom septembra, napreduje planiranom dinamikom, potvrđeno je u Službi za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

Ferhadija uskoro dobija modernu LED rasvjetu

Godinu dana nakon što su predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP) predstavili općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću...

Uskoro u Starom Gradu otvaranje Centra za istraživanje historije Jevreja BiH

Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, dala je veliku podršku Jevrejskoj zajednici BiH u njihovom značajnom projektu, a to je otvaranje prvog Centra za istraživanje historije Jevreja Bosne i Hercegovine.

Po nalogu Općine: Zatrpana građevinska jama na mjestu Feroelektra i otklonjena opasnost po građane i saobraćaj

Građevinska jama na mjestu bivšeg Feroelektra, dubine dva metra, koja je predstavljala opasnost za građane i njihovu imovinu, kao i za odvijanje saobraćaja na obližnoj saobraćajnici, zatrpana je čime je otklonjena opasnost i eventualne posljedice.

Punkt Hitne pomoći u Starom Gradu dosad imao više od 100 intervencija

Prvi punkt Hitne medicinske pomoći Stari Grad, koji je otvoren prije 15-ak dana s ciljem brže intervencije i pomoći građanima, do sada je imao više od 100 intervencija.

Obilježena godišnjica drugog masakra na Markalama: Sjećanje na 43 ubijenih građana Sarajeva

Na današnji dan prije 26 godina, minobacačka granata ispaljena sa agresorskih položaja iz pravca Trebevića, eksplodirala je kod sjevernog ulaza u Gradsku tržnicu i ubila je 43, a teško ranila 84 građanina Sarajeva.