MZ Baščaršija

Video prilog sa potpisivanja sporazuma Općine i Gazi Husrev-begove medrese

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i direktor Gazi Husrev-begove medrese dr.hfz.Mensur Malkić potpisali su ugovor o finansiranju II faze rekonstrukcije dvorišta Gazi Husrev-begove medrese, prva faza projekta je urađena 2017. godine.

Udruženju „Kolo srpskih sestara“ uručena medicinsko-higijenska oprema

Služba za civilnu zaštitu Općine Stari Grad danas je, prema nalogu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, uručila medicinsko-higijensku opremu Udruženju „Kolo srpskih sestara“.

Kontinuirana podrška radu Gazi Husrev-begove medrese

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu osnovana je 1537. godine i nalazi se u samom srcu Starog Grada, u ulici Sarači.

Obilježena tužna godišnjica masakra na Baščaršiji, u ulici Halači

U srcu Baščaršije, u ulici Halači, prije 28 godina agresori su usmrtili osam nedužnih civila koji su stajali u redu za vodu.

Sanirane klupe na Baščaršijskom trgu kod Sebilja

Završeni su radovi sanacije klupa za sjedenje u turističkom središtu Starog Grada.

Asfaltirana desna strana trotoara od Baščaršije do Stare pravoslavne crkve

Kao što smo ranije pisali, u toku je sanacija desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije, a trenutno se izvode ...

Sanacija trotoara u ulici M.M.Bašeskije: Radovi od Baščaršije do Stare pravoslavne crkve

U toku je sanacija desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije, a trenutno se radi na dionici od tramvajske stanice Baščaršija do Stare pravoslavne crkve.

Asfaltiranje trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije

U projektu sanacije 500 metara desne strane trotoara ulice Mula Mustafa Bašeskija iz pravca Baščaršije, danas se izvode radovi asfaltiranja na dijelu od spoja sa ulicom Logavina do taxi štanda Markale. Podsjećamo, planirano je da se sanira cijela desna strana od tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale, ali se radi etapno.

U toku je sanacija trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije

Radovi na sanaciji desne strane trotoara u ulici Mule Mustafe Bašeskije na dionici od tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale,...

Sanirane rupe uz tramvajske šine od Vijećnice do Stare pravoslavne crkve

Sanacija udarnih rupa uz tramvajske šine, koju je pokrenula Općina Stari Grad, završena je na dijelu od Vijećnice do Stare pravoslavne crkve...

Predsjedavajući Općinskog vijeća posjetio Narodnu kuhinju Stari Grad

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Samir Muhić sastao se danas sa Zilhom Šetom „Tetkom“, upraviteljicom Narodne kuhinje Stari Grad.

Skoro 6.000 posjeta u općinskom Info-press centru na Baščaršiji

U prvih šest mjeseci ove godine, Info-press centar Općine Stari Grad, koji se nalazi u srcu Baščaršije u ulici Halači, posjetilo je skoro 6.000 osoba, pretežno turista iz svih dijelova svijeta.