MZ Baščaršija

Saniran dio fasade starog objekta na Baščaršiji, ubrzo i ostatak

Prva faza sanacije fasade starog stambeno-poslovnog objekta koji se nalazi na Baščaršiji je završen, uskoro počinje i sanacija drugog dijela, a sve je zajednički projekat Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva.

Uspješno otklonjeni kvarovi na potopnim stubićima

U ulicama Prote Bakovića i Bravadžiluk gdje se nalaze potopni stubići za sprječavanje slobodnog ulaska motornih vozila na Baščaršiju jučer su izvršene popravke kvarova za očitanje korisničkih kartica.

Počeli radovi na sanaciji fasade zgrade na Baščaršiji

Zajednički projekat Općine Stari Grad i Grada Sarajevo da u potpunosti sanira fasadu starog stambeno-poslovnog objekta koji se nalazi na Baščaršiji, je počeo...

Sutra svečani prijem starogradskih prvačića i podjela ruksaka

Općina Stari Grad će sutra na Baščaršijskom trgu organizovati svečani prijem prvačića, uz podjelu ruksaka i školskog pribora.

Općina Stari Grad i Gradska uprava udružile snage u sanaciji fasada na dva značajna objekta

Stambeno-poslovni objekat koji se nalazi na Baščaršiji, na samom ulazu u Stari Grad, te zgrada Muzičke akademije uskoro će dobiti nove fasade zahvaljujući dogovoru koji je postignut između Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajevo o sufinansiranju radova.

Obilježena godišnjica masakra u ulici Halači na Baščaršiji

U ulici Halači na Baščaršiji na današnji dan prije 26. godina, granata ispaljena sa agresorskih položaja usmrtila je osam, a teško ranila tri građanina Sarajeva, koji su stajali u redu za vodu.

Produžena obustava saobraćaja u Kračulama zbog izvođenja radova na sanaciji ulice

Obavještavamo građane da je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo zbog dodatnih radova koji se izvode u ulice Kračule izdalo rješenje o produženju potpune obustave saobraćaja za motorna vozila do 31. jula, 2018. godine od 0-24 sata.

Otklonjen kvar u ulici Kračule, u toku sanacija granitne kocke

Hitna sanacija granitne kocke izvodi se u ulici Kračule na dionici od ulice Ploče koja se nalazi na Kovačima prema Baščaršiji, tačnije ispred hotela „Kovači“.

Obustava saobraćaja u ulici Kračule zbog izvođenja radova na sanaciji ulice

Obavještavamo građane da će se u periodu od 20. do 25. jula ove godine izvoditi hitni interventni radovi na sanaciji granitne kocke u ulici Kračule

KUD „Baščaršija“ na proslavi obilježavanja Nacionalnog dana djeteta Republike Turske

Najmlađi folklorni ansambl sa orkestrom KUD Baščaršija po prvi put su predstavili kulturu, pjesmu i običaje općine Stari Grad, Sarajeva i Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj

Noćno pranje ulica na Baščaršiji

Općina Stari Grad i ove godine angažovala je Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratnik da vrši pranje ulica u užem starogradskom jezgru.

Popravljen krov na poslovnom prostoru na Baščaršiji

Prošle sedmice urađena je sanacija krova na općinskom poslovnom prostoru u ulici Ćurčiluk veliki broj 57, na Baščaršiji