MZ Baščaršija

Počela je II faza iluminacije Begove džamije

Općina Stari Grad nastavlja sa podrškom vjerskim institucijama, u toku su radovi poboljšanja osvjetljenja čuvene Begove džamije. Riječ je o nastavku projekta iz prošle godine.

Butik Badem – jedan do simbola Baščaršije

Srce Starog Grada – Baščaršija, širom naše zemlje, regiona, Evrope i svijeta poznata je po jedinstvenom spoju Istoka i Zapada i gastronomskoj ponudi, ali čuvena je i zahvaljujući Butiku Badem. Davne 1957. godine u ulici Abadžiluk broj 12, samo 50 metara niže od Sebilja, otvoren je mali kiosk.

Nakon požara na Baščaršiji policija danas vrši uviđaj

Povodom požara koji se sinoć desio na Baščaršiji, Služba za odnose s javnošću i informacioni sistem Općine Stari Grad jutros je kontaktirala MUP Kantona Sarajevo za detaljnije informacije, koje vam u nastavku prenosimo...

Mladi studenti iz Maglaja posluju u Starom Gradu

Kada su dvoje studenata iz Maglaja, Elma Husanović i Nedim Delić, odlučili da počnu bavljenje obućarskim i krojačkim zanatom u općini koja baštini i njeguje najstarije zanate, Općina Stari Grad izašla im je ususret i ustupila poslovni prostor u ulici Jaroslava Černija br. 1. Danas, četiri mjeseca nakon otvaranja radnje, sretni su i zadovoljni jer su zadovoljne i njihove mušterije, a posla ima sve više. Ovi 20-godišnjaci iz Maglaja studiraju u Sarajevu, a uporedo vode rastući krojački i obućarski posao u maloj radnji smještenoj u mjesnoj zajednici Baščaršija.

Pri kraju sanacija stambeno-poslovnog objekta u Telalima

Privode se kraju radovi na sanaciji stambeno-poslovnog objekta u ulici Telali broj 3, a okončanje kompletnog projekta očekuje se početkom sljedeće sedmice, potvrđeno je iz Sektora za lokalni razvoj Općine...

Novi asfalt u Luledžinoj ulici

Ulica Luledžina na Baščaršiji asfaltirana je prošle sedmice...

Sanacija stambeno-poslovnog objekta u srcu Baščaršije

U toku je sanacija stambeno poslovnog objekta u ulici Telali broj 3, koji je u izuzetno lošem stanju sa dotrajalom i oronulom fasadom.

Napreduje sanacija ulice Luledžina

Sanacija i asfaltiranje oštećene ulice Luledžina na Baščaršiji je u toku...

Uklanjanje asfalta u ulici Luledžina

U ulici Luledžina na Baščaršiji uklanja se oštećena, dotrajala asfaltna i kamena površina, koja će biti zamijenjena novom...

Dvodnevni sajam ‘Lucky market’ na platou Baščaršije

Jesenji sajam domaćih proizvoda „Lucky market“ u organizaciji Asocijacije kreativaca održava se na platou Baščaršije pod motom „Zajedno smo jači“. Projekat je podržala Općina Stari Grad, ustupanjem javne površine bez naknade.

Počela sanacija ulice Luledžina

Sanacija i asfaltiranje oštećene ulice Luledžina na Baščaršiji počela je jučer. U sklopu ovog projekta uklonit će se stari i oštećeni asfalt i postavit će se novi.

Saniran dio fasade starog objekta na Baščaršiji, ubrzo i ostatak

Prva faza sanacije fasade starog stambeno-poslovnog objekta koji se nalazi na Baščaršiji je završen, uskoro počinje i sanacija drugog dijela, a sve je zajednički projekat Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva.