MZ Baščaršija

Predsjedavajući Općinskog vijeća posjetio Narodnu kuhinju Stari Grad

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Samir Muhić sastao se danas sa Zilhom Šetom „Tetkom“, upraviteljicom Narodne kuhinje Stari Grad.

Skoro 6.000 posjeta u općinskom Info-press centru na Baščaršiji

U prvih šest mjeseci ove godine, Info-press centar Općine Stari Grad, koji se nalazi u srcu Baščaršije u ulici Halači, posjetilo je skoro 6.000 osoba, pretežno turista iz svih dijelova svijeta.

Informacija o rušenju bespravno sagrađenog objekta na Baščaršiji

Povodom informacija u sredstvima informisanja o rušenju objekta na Baščaršiji, obavještavamo javnost da je jutros, Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad provela postupak rušenja bespravno sagrađenog/dograđenog objekta u ulici Sagrdžije broj 5.

Počela je II faza iluminacije Begove džamije

Općina Stari Grad nastavlja sa podrškom vjerskim institucijama, u toku su radovi poboljšanja osvjetljenja čuvene Begove džamije. Riječ je o nastavku projekta iz prošle godine.

Butik Badem – jedan do simbola Baščaršije

Srce Starog Grada – Baščaršija, širom naše zemlje, regiona, Evrope i svijeta poznata je po jedinstvenom spoju Istoka i Zapada i gastronomskoj ponudi, ali čuvena je i zahvaljujući Butiku Badem. Davne 1957. godine u ulici Abadžiluk broj 12, samo 50 metara niže od Sebilja, otvoren je mali kiosk.

Nakon požara na Baščaršiji policija danas vrši uviđaj

Povodom požara koji se sinoć desio na Baščaršiji, Služba za odnose s javnošću i informacioni sistem Općine Stari Grad jutros je kontaktirala MUP Kantona Sarajevo za detaljnije informacije, koje vam u nastavku prenosimo...

Mladi studenti iz Maglaja posluju u Starom Gradu

Kada su dvoje studenata iz Maglaja, Elma Husanović i Nedim Delić, odlučili da počnu bavljenje obućarskim i krojačkim zanatom u općini koja baštini i njeguje najstarije zanate, Općina Stari Grad izašla im je ususret i ustupila poslovni prostor u ulici Jaroslava Černija br. 1. Danas, četiri mjeseca nakon otvaranja radnje, sretni su i zadovoljni jer su zadovoljne i njihove mušterije, a posla ima sve više. Ovi 20-godišnjaci iz Maglaja studiraju u Sarajevu, a uporedo vode rastući krojački i obućarski posao u maloj radnji smještenoj u mjesnoj zajednici Baščaršija.

Pri kraju sanacija stambeno-poslovnog objekta u Telalima

Privode se kraju radovi na sanaciji stambeno-poslovnog objekta u ulici Telali broj 3, a okončanje kompletnog projekta očekuje se početkom sljedeće sedmice, potvrđeno je iz Sektora za lokalni razvoj Općine...

Novi asfalt u Luledžinoj ulici

Ulica Luledžina na Baščaršiji asfaltirana je prošle sedmice...

Sanacija stambeno-poslovnog objekta u srcu Baščaršije

U toku je sanacija stambeno poslovnog objekta u ulici Telali broj 3, koji je u izuzetno lošem stanju sa dotrajalom i oronulom fasadom.

Napreduje sanacija ulice Luledžina

Sanacija i asfaltiranje oštećene ulice Luledžina na Baščaršiji je u toku...

Uklanjanje asfalta u ulici Luledžina

U ulici Luledžina na Baščaršiji uklanja se oštećena, dotrajala asfaltna i kamena površina, koja će biti zamijenjena novom...