MZ Baščaršija

Sanirane klupe na Baščaršijskom trgu kod Sebilja

Završeni su radovi sanacije klupa za sjedenje u turističkom središtu Starog Grada.

Asfaltirana desna strana trotoara od Baščaršije do Stare pravoslavne crkve

Kao što smo ranije pisali, u toku je sanacija desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije, a trenutno se izvode ...

Sanacija trotoara u ulici M.M.Bašeskije: Radovi od Baščaršije do Stare pravoslavne crkve

U toku je sanacija desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije, a trenutno se radi na dionici od tramvajske stanice Baščaršija do Stare pravoslavne crkve.

Asfaltiranje trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije

U projektu sanacije 500 metara desne strane trotoara ulice Mula Mustafa Bašeskija iz pravca Baščaršije, danas se izvode radovi asfaltiranja na dijelu od spoja sa ulicom Logavina do taxi štanda Markale. Podsjećamo, planirano je da se sanira cijela desna strana od tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale, ali se radi etapno.

U toku je sanacija trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije

Radovi na sanaciji desne strane trotoara u ulici Mule Mustafe Bašeskije na dionici od tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale,...

Sanirane rupe uz tramvajske šine od Vijećnice do Stare pravoslavne crkve

Sanacija udarnih rupa uz tramvajske šine, koju je pokrenula Općina Stari Grad, završena je na dijelu od Vijećnice do Stare pravoslavne crkve...

Predsjedavajući Općinskog vijeća posjetio Narodnu kuhinju Stari Grad

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Samir Muhić sastao se danas sa Zilhom Šetom „Tetkom“, upraviteljicom Narodne kuhinje Stari Grad.

Skoro 6.000 posjeta u općinskom Info-press centru na Baščaršiji

U prvih šest mjeseci ove godine, Info-press centar Općine Stari Grad, koji se nalazi u srcu Baščaršije u ulici Halači, posjetilo je skoro 6.000 osoba, pretežno turista iz svih dijelova svijeta.

Informacija o rušenju bespravno sagrađenog objekta na Baščaršiji

Povodom informacija u sredstvima informisanja o rušenju objekta na Baščaršiji, obavještavamo javnost da je jutros, Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad provela postupak rušenja bespravno sagrađenog/dograđenog objekta u ulici Sagrdžije broj 5.

Otvorena izložba rukotvorina K.E.C. „Konya – Laleleri“

Povodom obilježavanja Dana Općine Stari Grad u Kuršumli medresi - Hanikah je otvorena tradicionalna izložba rukotvorina K.E.C. „Konya – Laleleri“.

Počela je II faza iluminacije Begove džamije

Općina Stari Grad nastavlja sa podrškom vjerskim institucijama, u toku su radovi poboljšanja osvjetljenja čuvene Begove džamije. Riječ je o nastavku projekta iz prošle godine.

Butik Badem – jedan do simbola Baščaršije

Srce Starog Grada – Baščaršija, širom naše zemlje, regiona, Evrope i svijeta poznata je po jedinstvenom spoju Istoka i Zapada i gastronomskoj ponudi, ali čuvena je i zahvaljujući Butiku Badem. Davne 1957. godine u ulici Abadžiluk broj 12, samo 50 metara niže od Sebilja, otvoren je mali kiosk.