Međunarodne nagrade


 

Općina Stari Grad dobitnik je međunarodne nagrade "Actualidad 21st Century International Award for Tradition and Prestige".
Ovu nagradu je Selekcijski odbor Actualidad magazina za turizam, industriju i trgovinu iz Španije dodijelio Općini Stari Grad za uspješno rukovođenje, izvanredan kvalitet i ugled.
Nagrada je uručena 8. maja 2004. godine u Beču.

 Agencija za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope, po odluci žirija sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona, u izboru za „Menadžera godine“, proglasila je načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića , Najnačelnikom Opštine u BiH.
Radi se o izuzetno visokom i međunarodno verifikovanom priznanju ove nezavisne agencije, odnosno privrednika regiona, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager. Agencija za izbor i promociju je jedini globalni i nezavisni autoritet na području regiona jugoistočne i srednje Evrope, koja ovu nagradu dodjeljuje po dvadesetdrugi put, a svrstana je ravnopravno sa sedam najrespektabilnijih nagrada u svijetu (Njujork, Pariz, London, Rim, Cirih. Madrid i Brisel).
Priznanje se dobija za konkretne rezultate koje je menadžer postigao u praksi gdje su vidljivi konkretni rezultati rada , a namijenjeno je menadžerima i kompanijama koji svoju državu i regiju „vuku“ naprijed u razvoju.
Priznanje je uručeno na svečanoj ceremoniji koja je održana u sarajevskom Hotelu "Holiday Inn" 01.07.2010."

Načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, dobitnik je Povelje F.E.S.T. '2009 / zasluge za razvoj turizma, koja mu je uručena na manifestaciji u Splitu od 14. do 17.10.2009. godine. Pokrovitelj
 ove manifestacije bio je Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Riječ je o manifestaciji sačinjenoj od tri međunarodne priredbe :
- 16. INTERSTAS '2009/ Internacionalna smotra turizma – Međunarodni klub zaslužnih za turizam
- 12. ITF'CRO 2009 CRO/ Međunarodni festival turističkog filma i ekologije, i
- 7. KEA/EFE'CRO/ Natjecanje hrvatskih gradova i mjesta za Entente Florale Europe - Zlatni cvijet Europe 2010.
Predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH, Amir Hadžić, u ime IHRE (Internacionalne asocijacije hotelijera i restoratera), Federacije Euro Mediteranskih Restorana&Hotela i Balkanskog saveza hotela, 10.08.2010.  uručio je prestižnu nagradu za poseban doprinos razvoju turizma na nivou lokalne zajednice, države BiH i regije Jugoistočne Evrope, načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću.

Priznanje „PREMIA ALLA CARRIERA 2010“ za višestruke aktivnosti i dostignuća u razvoju turizma pripalo je načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahimu Hadžibajriću. 

Ova ugledno međunarodno turističko priznanje, kao i svake godine, dodjeljuje se pojedincima, svjetskim protagonistima turizma, za njihov lični doprinos razvoju turizma. Inače, ovogodišnja priznanja dodijeljena su u okviru 46. ITF- a (International Tourfilm Festival), održanog u italijanskom gradu Lecce, 27.maja 2010. godine.

 

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić dobitnik je „Zlatne turističke ruže 2010.“ u kategoriji Načelnik općine za postignute rezultate u razvoju turizma na području lokalne zajednice. Više...

 

 

Posljednje vijesti

Vidi sve
18
Oct

Odobreno 13,4 miliona KM kredita za četiri velika projekta

Općini Stari Grad Sarajevo odobren je kredit Saudijskog fonda za razvoj u iznosu od 30 mi...

18
Oct

Izgrađen potporni zid u ulici Jarčedoli

Završeni su radovi izgradnje novog armirano-betonskog potpornog zida u ulici Jarčedoli k...