Međunarodne nagrade


 

Općina Stari Grad dobitnik je međunarodne nagrade "Actualidad 21st Century International Award for Tradition and Prestige".
Ovu nagradu je Selekcijski odbor Actualidad magazina za turizam, industriju i trgovinu iz Španije dodijelio Općini Stari Grad za uspješno rukovođenje, izvanredan kvalitet i ugled.
Nagrada je uručena 8. maja 2004. godine u Beču.

 Agencija za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope, po odluci žirija sastavljenog od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona, u izboru za „Menadžera godine“, proglasila je načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića , Najnačelnikom Opštine u BiH.
Radi se o izuzetno visokom i međunarodno verifikovanom priznanju ove nezavisne agencije, odnosno privrednika regiona, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager. Agencija za izbor i promociju je jedini globalni i nezavisni autoritet na području regiona jugoistočne i srednje Evrope, koja ovu nagradu dodjeljuje po dvadesetdrugi put, a svrstana je ravnopravno sa sedam najrespektabilnijih nagrada u svijetu (Njujork, Pariz, London, Rim, Cirih. Madrid i Brisel).
Priznanje se dobija za konkretne rezultate koje je menadžer postigao u praksi gdje su vidljivi konkretni rezultati rada , a namijenjeno je menadžerima i kompanijama koji svoju državu i regiju „vuku“ naprijed u razvoju.
Priznanje je uručeno na svečanoj ceremoniji koja je održana u sarajevskom Hotelu "Holiday Inn" 01.07.2010."

Načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, dobitnik je Povelje F.E.S.T. '2009 / zasluge za razvoj turizma, koja mu je uručena na manifestaciji u Splitu od 14. do 17.10.2009. godine. Pokrovitelj
 ove manifestacije bio je Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Riječ je o manifestaciji sačinjenoj od tri međunarodne priredbe :
- 16. INTERSTAS '2009/ Internacionalna smotra turizma – Međunarodni klub zaslužnih za turizam
- 12. ITF'CRO 2009 CRO/ Međunarodni festival turističkog filma i ekologije, i
- 7. KEA/EFE'CRO/ Natjecanje hrvatskih gradova i mjesta za Entente Florale Europe - Zlatni cvijet Europe 2010.
Predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH, Amir Hadžić, u ime IHRE (Internacionalne asocijacije hotelijera i restoratera), Federacije Euro Mediteranskih Restorana&Hotela i Balkanskog saveza hotela, 10.08.2010.  uručio je prestižnu nagradu za poseban doprinos razvoju turizma na nivou lokalne zajednice, države BiH i regije Jugoistočne Evrope, načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću.

Priznanje „PREMIA ALLA CARRIERA 2010“ za višestruke aktivnosti i dostignuća u razvoju turizma pripalo je načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahimu Hadžibajriću. 

Ova ugledno međunarodno turističko priznanje, kao i svake godine, dodjeljuje se pojedincima, svjetskim protagonistima turizma, za njihov lični doprinos razvoju turizma. Inače, ovogodišnja priznanja dodijeljena su u okviru 46. ITF- a (International Tourfilm Festival), održanog u italijanskom gradu Lecce, 27.maja 2010. godine.

 

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić dobitnik je „Zlatne turističke ruže 2010.“ u kategoriji Načelnik općine za postignute rezultate u razvoju turizma na području lokalne zajednice. Više...

 

 

Posljednje vijesti

Vidi sve
23
Aug

Akcija uređenja bakijskog mezarja Faletići II

Općina Stari Grad Sarajevo zajedno sa Fondom Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje g...

23
Aug

Položeno cvijeće na mjestu masakra na Baščaršiji

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo položila je cvijeće i odala počast na mjestu mas...