Baza podataka o mladima

 

Baza podataka za 2018. godinu

 

Sektor za lokalni razvoj je ažurirao bazu podataka o broju i položaju mladih u Općini Stari Grad. Ova baza sadrži podatke o broju mladih s prebivalištem u Općini Stari Grad starosne dobi od 15 do 30 godina, o broju mladih prijavljenih na biro i broju nezaposlenih u ovoj kategoriji.

Također baza sadrži podatke o broju mladih s prebivalištem u Općini Stari Grad koji pohađaju srednje škole u Kantonu Sarajevo kao i fakultete Univerziteta u Sarajevu.

Prema podacima Agencije za identifikaciona dokumenta evidenciju i razmjenu podataka BiH stalno mjesto prebivališta u Općini Stari Grad ima 6.778 osoba starosne dobi od 18 do 30 godina.

Biro Stari Grad u svojoj evidenciji ima 1.050 (15,50 %) nezaposlenih osoba starosne dobi od 18 do 30 godina, od ukupno 6.437 prijavljenih lica s mjestom prebivališta u Općini Stari Grad.

Na osnovu rezultata dobivenih kroz istraživanja i provedene analize 1.088 (16%) učenika starosne dobi od 15 do 18 godina s područja Općine Stari Grad pohađa nastavu u 31 srednjoj školi u Kantonu Sarajevo.

Također, ukupno 983 (14%) mladih sa prebivalištem u Općini Stari Grad su studenti 43 fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Posljednje vijesti

Vidi sve
06
Dec

Općina Stari Grad: Zakazano rušenje privremenih objekata u Dženetića čikmi

Općina Stari Grad Sarajevo donijela je rješenje o rušenju privremenih poslovnih objekat...

06
Dec

Općina Stari Grad izdvaja 50.000 KM za podršku radu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine danas je upriličeno potpisivanje Memorand...