Info-press centar

Info-press centar Općine Stari Grad Sarajevo se nalazi u ulici Halači br. 1 i nudi građanima i turistima turističko-promotivne, informacijske i servisne sadržaje. Otvaranjem Info-press centra u srcu Baščaršije, Općina Stari Grad Sarajevo učinila pomak u promovisanju vrijednosti i bogatstva naše zemlje koja su nažalost nedovoljno iskorištena.

Ovaj jedinstveni prostor i ljubazno osoblje turistima i građanima stoje na raspolaganju za različite vrste informacija koje će im boravak i život u gradu učiniti što ugodnijim i ljepšim.

Info-press centar, pored informacija o historijsko-kulturnim spomenicima, gastro ponudi, servisnih informacija o radu muzeja, galerija i drugih značajnih historijsko-turističkih sadržaja, nudi i uvid u programe koje organizuju različite kulturno-umjetničke institucije, servisne informacije o redovima vožnje i rasporedu letenja, odgovore na različite turističke upite, liste licenciranih turističkih vodiča, različite vrste promotivnih brošura i mapa grada, kao i promociju različitih projekata organizovanih od strane kulturno-umjetničkih društava i institucija, te informacije o obilježavanju historijskih godišnjica i datuma.

Info-press centar Općine Stari Grad Sarajevo radi od ponedjeljka do subote od 09,00 do 19,00 sati.
Kontakt tel. +387 33 23 31 84, email:
infopress@starigrad.ba

Posljednje vijesti

Vidi sve
19
Nov

Sedam načelnika sa Sjevernog Kipra, predvođeni načelnikom Općine Mehmetçik, posjetili Stari Grad

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ugostio je sedam načelnika općina sa ...

19
Nov

Pripreme za asfaltiranje ulice Ispod Budakovića

Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže u dužini od 475 metara u ulici Ispod Budakovića, t...