Info-press centar

Info-press centar Općine Stari Grad Sarajevo se nalazi u ulici Halači br. 1 i nudi građanima i turistima turističko-promotivne, informacijske i servisne sadržaje. Otvaranjem Info-press centra u srcu Baščaršije, Općina Stari Grad Sarajevo učinila pomak u promovisanju vrijednosti i bogatstva naše zemlje koja su nažalost nedovoljno iskorištena.

Ovaj jedinstveni prostor i ljubazno osoblje turistima i građanima stoje na raspolaganju za različite vrste informacija koje će im boravak i život u gradu učiniti što ugodnijim i ljepšim.

Info-press centar, pored informacija o historijsko-kulturnim spomenicima, gastro ponudi, servisnih informacija o radu muzeja, galerija i drugih značajnih historijsko-turističkih sadržaja, nudi i uvid u programe koje organizuju različite kulturno-umjetničke institucije, servisne informacije o redovima vožnje i rasporedu letenja, odgovore na različite turističke upite, liste licenciranih turističkih vodiča, različite vrste promotivnih brošura i mapa grada, kao i promociju različitih projekata organizovanih od strane kulturno-umjetničkih društava i institucija, te informacije o obilježavanju historijskih godišnjica i datuma.

Info-press centar Općine Stari Grad Sarajevo radi od ponedjeljka do subote od 09,00 do 19,00 sati.
Kontakt tel. +387 33 23 31 84, email:
infopress@starigrad.ba

Posljednje vijesti

Vidi sve
03
Apr

Vjenčanja u Općini Stari Grad za vrijeme stanja prirodne nesreće

Posljednjih dana često smo dobijali upite medijskih kuća o tome da li se u općini Stari...