Sportsko igralite na Faletiima

20.01.2016

Na mjestu nekadašnje kasarne u Faletiima, Opina Stari Grad Sarajevo u toku 2016. godine izgradit e sportsko igralište. Projektom je planirano da na ovom mjestu bude sagraen moderan fudbalski stadion s prateim sadajima, tribinama i parkingom.
Meutim, u 2016. godini radit e se samo prva faza projekta što podrazumijeva izgradnju sportske plohe sa svlaionicama, postavljanje ograde, rasvjete i vanjsko ureenje. Kroz drugu i treu fazu, u narednim godinama, a ovisno o raspoloivim budetskim sredstvima, bit e realizovan kompletan projekat.
Idejni projekat izgradnje stadiona na Faletiima predvia igralište duine 110 metara i širine 60 metara. Stadion bi trebao imati 3.500 mjesta za sjedenje, od kojih e 250 biti natkriveno. Zajedniki plato imat e etiri kapije za ulaz, dok e slubeni ulaz za VIP posjetioce biti odvojen. Na zapadnoj strani projektovane su pratee prostorije u sklopu kojih e biti svlaionice za sportiste i za rekreativce, ostave, prostorije za sudije i za delegate.
Na prvom spratu bit e kancelarije, sala za konferencije, kao i ostava za sanitarije i išenje. Na drugom spratu planirana je kafeterija sa VIP salonom. U okviru projekta planirana je i izgradnja parking prostora.

 

Vezane vijesti

Nema vijesti za 0. 2017.

 

Nazad Štampaj  Na vrh
STAROGRADSKI Haberi